Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Digi24: „Revenirea la viață a Cetății Ineu. Monumentul va fi reabilitat cu cinci milioane de euro, bani europeni”

Cetatea Ineului este fără dar şi poate una dintre cele mai frumoase cetăţi din judeţul nostru. Din păcate, în ultimii ani aceasta a fost o victimă a indiferenţei autorităţilor, iar acest lucru şi-a pus puternic amprenta asupra ei. Acest lucru urmează să se schimbe odată cu reabilitarea cetăţii, lucrările de reabilitare fiind programate să înceapă în acest an şi vor fi finalizate cel târziu în anul 2023. Primarul Ineului, Călin Abrudan, a discutat într-un interviu realizat de jurnalistul Sergiu Voicu de la Digi24 despre proiectul cetăţii. 

Digi24: „Revenirea la viață a Cetății Ineu. Monumentul va fi reabilitat cu cinci milioane de euro, bani europeni”
Comentează 0

Cel mai la îndemână sunt proiectele europene pentru că bugetul administrației este destul de firav

Călin Abrudan, primar Ineu: Sunt convins că va schimba în totalitate imaginea localității noastre. Avem ceva industrie, stăm bine la numărul de angajați, dar din punct de vedere al turismului am stat destul de rău. Cu pași mărunți vom reuși să facem lucruri însemnate, iar prin restaurarea acestui monument vom face lucruri însemnate pentru dezvoltarea turistică a orașului.

Sergiu Voicu, jurnalist Digi24: Reabilitarea cetății începe chiar în acest an și ar urma să fie gata în 2-3 ani?
Călin Abrudan, primar Ineu: Maxim în 2023.

Sergiu Voicu: Proiectul este de 5 milioane de euro.
Călin Abrudan: Acest proiect înseamnă construcția în sine cu tot ce trebuie pentru a funcționa, mai puțin dotări. O să schimbăm toată șarpanta, tâmplăria din clădire. Vom interveni la tot exteriorul și interiorul, dar nu vom avea niciun scaun. Va trebui ca primăria să găsească o soluție pentru a o putea da în folosință. Desigur, că cel mai la îndemână vor fi proiectele europene pentru că bugetul administrației este destul de firav, fiind o localitate cu doar 10 mii de locuitori.

Citeşte sau urmăreşte interviul complet AICI.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite