Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria Ineului intenţionează să introducă cetatea în circuitul turistic cu ajutorul fondurilor norvegiene

Cetatea Ineului, una dintre cele mai bogate cetăţi din punct de vedere cultural, va fi restaurata în totalitate printr-un proiect în valoare de cinci milioane de euro din fonduri europene. Atestată documentar în anul 1295, cetatea a făcut parte din şirul de fortificaţii ale lui Iancu de Hunedoara, iar în anul 1599 se relatează că Mihai Viteazu intră triumfător în cetate după Bătălia de la Şelimbăr.

Primăria Ineului intenţionează să introducă cetatea în circuitul turistic cu ajutorul fondurilor norvegiene
Comentează 0

„Administraţia locală are în plan două proiecte pentru Cetatea Ineului. Primul proiect, deja câştigat, este cel în valoare de cinci milioane de euro din fonduri europene prin care întreaga cetate va fi restaurată. Se va lucra la structura acesteia, finisaje, ventilaţie şi inclusiv iluminatul arhitectural”, a declarat primarul Ineului, Călin Abrudan.

Două milioane de euro din fonduri norvegiene

„În prezent, lucrăm la un proiect ce doreşte atragerea de fonduri norvegiene pentru cetate. Este vorba de două milioane de euro, bani cu care ne propunem să dotăm cetatea”, a mai spus primarul oraşului.

Cetatea Ineului principalul punct de interese al zonei

Administraţia locală îşi propune să atragă cât mai mulţi turişti şi să însufleţească cetatea aşa cum a fost ea pe vremuri. „Vom organiza cât mai multe evenimente culturale. De asemenea, vom muta şi biroul de stare civilă în interiorul cetăţii. Pentru turişti vom avea săli de muzeu cu diverse exponate. Se vor amenaja săli de conferinţă şi apartamente de lux pentru cei care doresc să poposească în cetate. Şi pentru a-i  oferi aerul de odinioară, vom realiza un canal cu apă în jurul acesteia”, a transmis Călin Abrudan.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite