Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DEZASTRU LA NADĂȘ. Satul a fost inundat după o ploaie torențială / UPDATE: ”Viitura a măturat totul. Ne-au murit înecate animalele”

Zeci de locuințe și gospodării din satul Nadăș au fost inundate, sâmbătă seară, după ce s-a revărsat pârâul care traversează localitatea. La fața locului intervin numeroase echipaje de pompieri din zonă și din Arad, după ce oamenii au sunat la 112 pentru a cere ajutor.

DEZASTRU LA NADĂȘ. Satul a fost inundat după o ploaie torențială / UPDATE: ”Viitura a măturat totul. Ne-au murit înecate animalele”
Comentează 1

Update 1 ”Viitura a măturat totul. Ne-au murit înecate animalele”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, George Pleșca, a declarat că o mare parte din sat a fost inundat. Peste 200 de locuințe și gospodării au fost sub ape fiind afectate, dar și două poduri și două podețe, la care s-a intervenit pentru decolmatare.

”Când au ajuns primele echipaje de pomieri, de la Ineu, nivelul apei în sat era cuprins între 50 de centimetri și un metru. Nu mai exista energie electrică, astfel că intervenția a fost dificilă, iar până pe la ora 03,00, când a fost reluată alimentarea, s-au folosit generatoare pentru motopompe și pentru sursele de lumină”, a declarat Pleșca.

Mai mulți localnici au relatat că viitura a avut un nivel de peste un metru și le-a înecat animalele din gospodării.

”Viitura a măturat totul. Ne-au murit înecate animalele. Mi-au luat porcii, găinile, tot ce aveam”, a spus un localnic.

Reprezentanții Prefecturii Arad vor evalua, duminică, pagubele produse de inundații.

ȘTIREA INIȚIALĂ:


Zona se afla sub cod galben de precipitații abundente, iar o ploaie torențială a condus la revărsarea Văii Nadășului, care traversează localitatea. Pompierii au constatat că valea era colmatată, astfel că pârâul s-a revărsat după aproximativ 15 minute de când a început să plouă torențial. Au fost inundate zeci de gospodării și locuințe, iar satul a rămas fără curent.

Forțele de intervenție locale nu fac față situației, astfel că ISU a trimis mai multe echipaje și de la Arad. Localnicii sună la 112 și raportează inundații în toate zonele satului, zeci de apeluri fiind deja înregistrate.

Reprezentanții Primăriei Tauț, de care aparține satul, nu pot fi contactați pentru că nu au semnal la telefoanele mobile, iar la sediul primăriei nu răspunde nimeni.

ISU Arad mai intervine, sâmbătă seară, și în satul Aldești, unde au fost inundate câteva gospodării, tot din cauza revărsării unui pârâu.

Foto: Facebook

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite

Inchide