Vremea Romania, Arad -2°C

Stiri Arad

Dezastru în Mexic: seism de 7,2 grade - 150 de replici. Preşedintele a decretat stare de urgenţă

Un seism major cu magnitudinea de 7,2 grade a avut loc, vineri, în sud-vestul Mexicului, însă până în acest moment nu au fost semnalate victime sau pagube semnificative în regiunea afectată, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). Seismul a avut peste 150 de replici. Preşedintele a decretat starea de urgenţă.

Dezastru în Mexic: seism de 7,2 grade - 150 de replici. Preşedintele a decretat stare de urgenţă
Comentează 0

Epicentrul cutremurului a fost în zona statului mexican Oaxaca, la o adâncime de 24,7 kilometri, conform Mediafax.

Seismul a fost resimţit şi în capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, unde mai multe clădiri înalte s-au clătinat timp de mai mult de un minut.

Seismul s-a produs la ora locală 17.39 (01.39, ora României), la distanţă de 54 de kilometri nord-est de localitatea Pinotepa Nacional, 109 kilometri de oraşul Oaxaca şi 346 de kilometri de Ciudad de Mexico.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, mii de persoane au ieşit de teamă pe străzile din mai multe oraşe.

Seismul a durat 1 minut, fiind al treilea cel mai puternic care a lovit ţara în ultimele şase luni. Până în prezent au fost înregistrate doar daune materiale.

Cutremurul a avut loc la 24,6 de kilometri adâncime.

Dupa aproximativ o oră, la 18.36, a fost înregistrată o replică puternică, cu magnitudinea 5,8, potrivit USGS (Serviciul de prospectare geologica al Statelor Unite). Acest seism a avut loc la o adâncime de 8,9 kilometri, iar epicentrul lui, la 35,5 kilometri est-sud-est de Pinotepa Nacional şi la 145 de kilometru sud-vest de Oaxaca.

Serviciul naţional seismologic din Mexic a înregistrat, până la ora locală 20.30, 150 de replici.

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a convocat Comitetul Naţional de Urgenţe. De cealaltă parte, Luis Felipe Puente, coordonator privind protecţia civilă din cadrul guvernului, a informat că nu se aşteaptă valuri de tip tsunami pe coastele mexicane.

Cutremurul s-a produs la mai puţin de şase luni după ce două seisme puternice au provocat decesul a sute de persoane în centrul şi sudul Mexicului.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite