Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Detalii șocante despre pacienții - cobai de la Arad - INTERCEPTĂRILE PROCURORILOR

Noi detalii halucinante apar în cazul pacienţilor-cobai de la spitalul judeţean din Arad! Mai mulţi dintre ei au fost lăsaţi să moară în chinuri, în subsolul unităţii sanitare. Asta după ce li s-au administrat medicamente periculoase fără acordul lor. Atunci când nu erau abandonaţi în subsol, pacienţii ajungeau să se sinucidă, din cauza durerilor mult prea mari şi a stării de sănătate care se agrava în fiecare zi, în urma administrării medicamentelor.

Detalii șocante despre pacienții - cobai de la Arad - INTERCEPTĂRILE PROCURORILOR
Comentează 2

Procurorii au interceptat mai multe discuţii incredibile între persoane care ştiau că pacienţii cu boli psihice erau folosiţi drept cobai.

Medic: O mai murit unu’?
Doamnă: Da, mă.
Medic:: Din ce?
Doamnă: Tot aşa o fost în nu ştiu ce studiu, l-o ţipat la beci, nu s-o uitat nici dracu’ la el şi-o murit în beci. 
Medic: Doamne fereşte! Da’ la cine era pe studiu atuncea? 
Doamnă: Nu mai ştiu.
Medic: Şi cum l-aţi declarat?
Doamnă: ...Ştii ce-i mai naşpa? Că... substanţe... noi băgăm pacientu’ aşa. Doi or fost...

Au fost şi pacienţi care nu au mai suportat durerile mult prea mari provocate de medicamentele administrate ilegal.

,,Pacienta declara că aude voci care îi spun să se arunce de la etaj şi să se omoare şi prezenta un comportament bizar. Am investigat-o şi eu, şi colega mea, care nu a fost de acord cu includerea ei pe studiu. Când am discutat cu Delia Podea, ea a spus, citez ,,de 40 de ani aude voci care îi spun să se arunce şi încă nu s-a aruncat". În aceeaşi zi în care am avut discuţia, pacienta s-a aruncat. A fost dusă de urgenţă la Timişoara unde s-a constatat paralizie permanentă", a mai declarat o persoană din spitalul groazei.

Deşi unii pacienţi au murit de la medicamente ori s-au sinucis, în acte apăreau ca şi cum erau încă în viaţă, pentru ca studiile să nu eşueze.

,,Referitor la pacienta Liliana, în prima jumătate a lunii iunie i s-a făcut o vizită fictivă de studiu, deoarece nu am găsit pacienta. În 20 iunie 2015 am aflat că pacienta decedase cu aproximativ două săptămâni în urmă. Era decedată la momentul vizitei fictive. Delia Podea a declarat în documentele de studiu că pacienta a plecat în Franţa."

Procurorii mai arată că medicii rezidenţi ştiau despre pacienţii transformaţi în cobai, dar nimeni nu făcea nimic. Le era teamă că şefa secţiei de psihiatrie, Delia Podea, îi va da afară de la rezidenţiat şi nu îşi vor lua examenul de specialitate. Unul dintre ei a declarat că aceasta ţipa la rezidenţi şi îi numea ,,idioţi".

Surse judiciare susţin că şefa secţiei de psihiatrie, Delia Podea, a primit peste 350.000 de euro pentru studiile făcute din 2013 până în prezent. În timp ce aceasta se află în arest, procurorii au cerut autopsii pentru mai mulţi pacienţi care au murit în ultima perioadă.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite