Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Detalii şocante despre măcelul premeditat din Las Vegas. Primele imagini cu "monstrul" în camera sa

Detalii şocante ies la iveală din ancheta poliţiei referitoare la modul în care atentatorul din Las Vegas şi-a premeditat şi derulat atacul fără precedent în istoria SUA. Dezlănţuirea aparent dementă asupra miilor de spectatori de la concertul din faţa cazinoului Mandalay Bay pare să fi fost premeditată cu mare atenţie.

Detalii şocante despre măcelul premeditat din Las Vegas. Primele imagini cu
Comentează 0

Poliţia metropolitană din Las Vegas a dezvăluit presei, marţi seara, noi detalii despre atacul fără precedent în istoria SUA, iar poze din dosar cu criminalul împuşcat în camera de hotel au "scăpat" în mass-media.

Au trecut nu mai puţin de 72 de minute din momentul în care cineva a sunat la 911 anunţând împuşcăturile venite din hotel şi momentul în care poliţia a reuşit să pătrundă în camera acestuia şi să-l anihileze. Criminalul s-a sinucis cu câteva secunde înainte de a fi împuşcat de echipele SWAT.

Toate detaliile care ies la iveală despre atacul sângeros din oraşul cazinourilor arată că a fost vorba de o premeditare laborioasă:

- multi-milionarul în dolari Stephen Paddock a folosit 10 valize mari ca să care cele 23 de arme în camera de la etajul 32, timp de 3 zile;

- avea pregătit un ciocan uriaş improvizat cu care a spart geamurile înainte să declanşeze ploaia de gloanţe;

- a tras fără încetare timp de 9 minute;

- criminalul şi-a instalat camere video pe holurile hotelului ca să vadă când vin după el forţele de ordine;

- avea două arme semiatutomate şi o mitralieră de asalt de tip AK-47 pe care le modificase în aşa fel încât numărul gloanţelor din rezerve să fie mult mai mare decât cel normal.

Poliţia a declarat că prietena lui Stephen Paddock, care nu se afla pe teritoriul SUA în momentul atacului, a ajuns în prezent în custodia oficialităţilor americane şi a fost adusă în SUA pentru cercetări.

Anchetatorii au mai precizat că au găsit 23 de arme în camera de hotel şi un dispozitiv numit "stock bump", care permite accelerarea descărcării muniţiei prin transformarea unei arme semiautomate într-una complet automată.

Primele fotografii cu camera morţii de la etajul 32, de unde s-a declanşat infernul, potrivit The Mirror:

Poliţia care investighează cel mai sângeros atac din istoria recentă a SUA se află în faţa unei întrebări aparent fără răspuns: ce l-a împins pe multi-milionarul în dolari Stephen Paddock, fost contabil cu o viaţă normală, să deschidă focul automat asupra mulţimii din faţa cazinoului Mandalay Bay din Las Vegas şi să ucidă cel puţin 59 de oameni.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite