Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Despre doi români deștepți și despre cum Șoimul Pleșuv a atacat din nou !

Despre doi români deștepți și despre cum Șoimul Pleșuv a atacat din nou !
Comentează 2

Vă mai amintiți anecdota cu doi români deștepți, care se întâlnesc față-n față pe o punte îngustă, desigur, suspendată deasupra unui râu învolburat. Cel dintâi român strigă imediat răspicat: - Eu nu cedez în fața prostuluii! Iar cel de-al doilea deștept îi răspunde molcom: - Eu cedez! Și se trage cât poate el pe marginea punții, făcându-i loc celui dintâi (prostului ?!) să treacă.

Ei bine, cam așa ceva s-a întâmplat și în dimineața zilei de sâmbătă, 10 aprilie, în jurul orei 8,00, când conducătorul unui autotren, care circula pe Drumul Național 7 venind din direcția Deva, la ieșirea din localitatea Căpruța s-a pomenit în fața TIR-ului cu un camion ce intrase pe contrasens. În acest context conducătorul autotrenului a socotit că cea mai ințeleaptă manevră e să tragă brusc de volan dreapta și să meargă precum sania pe șanț, pănă ce o da Domnul și legile frecării să se oprească mastodontul.

Operațiunea a reușit fără complicații deosebite (nici măcar cu celebrele de-acum ”victime colaterale”), numai că autotrenul, tras la umbra dulce a șanțului, ca un bețiv ”topit de băutură”, nu s-a mai dat, nici în ruptul capului, pus înapoi pe șosea.

Și aici a intrat în scenă firma ”Consuel Transport”, carele și-a schimbat încă odat porecla de ”Vulturul Pleșuv” în renume, căci, în doi timpi și trei mișcări (vorba vine, deoarece acțiunea s-a derulat aproximativ o oră!), a luat în gherele lui vânjoase ditamai TIR-ul și l-a pus din nou pe DN 7, direcția Arad.

Iar eu am încălecat pe-o ... și cei care mai pun cumva la îndoială adevărul celor relatate, sunt poftiți să privească galeria foto de mai jos !!!

 

Vasile de Zărand

Galerie foto (28)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite