Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Despre ce au vorbit astăzi delegații Federației TROPAS Y LEGIONES DE LAS FIESTAS DE CARTHAGINESES Y ROMANOS și conducerea IȘJ

La Inspectoratul Școlar Județean Arad a avut loc, astăzi, o întâlnire între conducerea instituției și delegații Federației TROPAS Y LEGIONES DE LAS FIESTAS DE CARTHAGINESES Y ROMANOS.

Despre ce au vorbit astăzi delegații Federației TROPAS Y LEGIONES DE LAS FIESTAS DE CARTHAGINESES Y ROMANOS și conducerea IȘJ
Comentează 0

Delegația Federației a fost condusă de președintele José Antonio Meca Martínez, care a venit însoțit de viceprimarul din Cartagena, responsabil pe zona de turism și comerț, Manuel Antonio Padín Sitcha,  fondatorul InTimes concept, Marius Simion și asociații Marius Porcolean și Ciprian Cristea. Oaspeții au fost întâmpinați de inspectorul școlar general prof. dr. Anca Patricia Stoenescu.

 În cadrul vizitei s-au discutat detaliile unui eveniment deosebit ce urmează să aibă loc în Arad, anul viitor în luna mai, timp de cinci zile și despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte comune educaționale, prin care se vor pune astfel bazele unui eveniment cultural de tradiție și în Arad, în care, pe lângă războiul dintre cartaginezi și romani, se vor îmbina mai multe perioade și evenimente istorice, cum ar fi războaiele daco-romane.

De asemenea, au fost prezentate inspectorilor școlari câteva filmulețe care ilustrează activitatea acestei federații care organizează în fiecare an, de trei decenii încoace, în Cartagena (zona Murcia, Spania), un superb festival de interes turistic internațional, cu temă istorică. În cadrul acestuia, mii de oameni participă activ la recrearea atmosferei și a evenimentelor din timpul celui de-Al Doilea Război Punic, de acum mai bine de 2.000 de ani.

Mai multe detalii despre evenimentul din Cartagena, împreună cu o sumedenie de imagini și clipuri video, puteți vedea direct pe site-ul partenerului: http://http://cartaginesesyromanos.es.

 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite