Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Deşeuri incendiate şi deşeuri abandonate pe trei străzi din municipiu

Poliţiştii locali au descoperit, ieri, deşeuri incendiate, respectiv deşeuri abandonate, pe trei străzi din municipiu, Muşeţel, Hunedoarei şi Piaţa Avram Iancu.

Deşeuri incendiate şi deşeuri abandonate pe trei străzi din municipiu
Comentează 0

În data de 11.04.2023, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului al Direcției Generale Poliția Locală Arad, au constatat și sancționat 3 situații de încălcare a prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

În acest sens, în urma efectuării acțiunilor de patrulare pe raza UAT Arad, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, agenții de poliție locală au identificat 3 astfel de cazuri, pe străzile Mușețel, Hunedoarei și Piața Avram Iancu.

Faptele pentru care s-au aplicat măsurile legale sunt incendierea de deșeuri, rezultate ca urmare a efectuării  unor lucrări de salubrizare a două gospodării proprii, respectiv abandonarea unor deșeuri din construcții pe domeniul public.

Direcția Generală Poliția Locală Arad aduce din nou în atenția cetățenilor modificările legislative aduse Ordonanței Guvernului nr. 92/2021, prin Legea nr. 17/2023, conform cărora sancțiunile contravenționale pentru persoanele fizice au crescut, astfel valoarea prevăzută în actul normativ inițial, cuprinsă între 10.000 lei și 20.000 lei, s-a modificat, fiind cuprinsă între 30.000 și 45.000 lei, în scopul descurajării săvârșirii de contravenții. Totodată, începând cu data de 12.01.2023, incendierea oricărui tip de deșeu/substanță, obiect, îngroparea, eliminarea, deținerea, păstrarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate, respectiv abandonarea, aruncarea și/sau ascunderea deșeurilor pot fi încadrate în categoria faptelor infracționale, pedepsindu-se cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă, în situația în care cantitatea sau impactul asupra mediului ori asupra vieții, integrității corporale sau sănătății persoanelor nu poate fi neglijată.

Menționăm că în scopul prevenirii încălcării actului normativ mai sus menționat, respectiv descoperirii faptelor contravenționale și evitării evenimentelor nedorite, DGPL Arad desfășoară, în toate situațiile în care documentarea realizată a priori indică necesitatea, acțiuni de patrulare, monitorizare, supraveghere și control al managementului deșeurilor, promovând calea dialogului și cooperării, urmărindu-se sensibilizarea opiniei publice, în special cu privire la colectarea separată, prevenirea generării de deșeuri, reducerea aruncării de gunoaie și integrarea acestor aspecte în educație”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

       

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite