Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Deşeuri din construcţii, adăposturi, ferme ilegale şi materiale toxice folosite pentru ridicarea nivelului terenului, la Balastieră

Reprezentanți ai Primăriei Municipiului Arad, ai Poliției Locale și ai Asociației „Malul Mureșului” s-au deplasat la Balastiera Mureș pentru a identifica și evalua problemele din zonă, în contextul demersurilor de preluare în domeniul public al Municipiului Arad a terenurilor din albia superioară a râului ce traversează orașul.

Deşeuri din construcţii, adăposturi, ferme ilegale şi materiale toxice folosite pentru ridicarea nivelului terenului, la Balastieră
Comentează 0

„Inspectarea zonei a relevat drept principală provocare deversarea ilegală de deșeuri, în special din construcții. Poliția Locală va colabora cu locuitorii din zonă, pentru semnalarea rapidă a camionetelor ce aduc astfel de reziduuri și intervenția operativă, care să permită surprinderea contravenienților.

O altă problemă cu impact semnificativ asupra comunității locale este apariția de adăposturi și ferme ilegale, precum și activitățile de ridicare a nivelului terenului la care se utilizează materiale toxice. Impactul negativ potențial asupra mediului, în acest areal, provine din amplasarea sa parțială în zona inundabilă a râului, fapt ce amplifică riscul diseminării substanțelor nocive.

Direcția Generală Poliția Locală are în vedere, totodată, descurajarea relocării, în arealul ocupat de membrii Asociației «Malul Mureșului», a persoanelor fără adăpost provenite din alte UAT. Cei din urmă campează în alte zone ale orașului ce sunt incluse, în prezent, în calendarul acțiunilor sistematice ale municipalității de demolare a amenajărilor ilegale, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale, care promit că patrulele auto  își vor face simțită prezența tot mai frecvent și în zona din prelungirea străzii Renașterii.

Foto: Arhiva

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite