Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu ochii pe clădirile degradate: peste 300 de somații emise de Poliția Locală

Poliția Locală a emis, în primele cinci luni ale acestui an, peste 300 de somații. În vizor au fost proprietarii de clădiri degradate din municipiu, cele mai multe dintre imobile fiind identificate în zona centrală a orașului.

Cu ochii pe clădirile degradate: peste 300 de somații emise de Poliția Locală
Comentează 0

În urma verificărilor întreprinse în teren de polițiștii locali, comisia de specialitate constituită în scopul inventarierii clădirilor și terenurilor neîngrijite a emis, până la data de 15 mai 2019, somații însoțite de fișe de evaluare privind stadiul de degradare al clădirilor. În acest sens, proprietarilor li se recomandă demararea lucrărilor de reabilitare a clădirilor pe care le dețin.  

„Alarmant este faptul că numărul imobilelor degradate sporește de la un an la altul. Vă reamintim faptul că anul trecut, Primăria Municipiului Arad a identificat un număr de 210 clădiri degradate pasibile de supraimpozitare, începând cu anul 2019. În baza evaluării comisiei de specialitate constituite la nivelul instituţiei a fost calculat procentul de majorare a impozitului în cazul fiecărei proprietăţi neîngrijite.  Nu intră sub incidența impozitului majorat clădirile pentru care s-au obținut autorizații de construire și a fost anunțată începerea lucrărilor până cel târziu la data de 31.12.2019, sau ale căror fațade au fost renovate până la această dată”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite