Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Deschiderea expoziției DINOZAURII – O LUME DISPĂRUTĂ

Deschiderea expoziției DINOZAURII – O LUME DISPĂRUTĂ
Comentează 0

Cu prilejul Zilei Educației la Complexul Muzeal Arad/ Muzeul de Științe ale Naturii a fost deschisă expoziția ,,Dinozaurii – O lume dispărută", invitați fiind preșcolarii și elevii din școlile din Arad și județ, dornici să descopere povestea acestor giganți ai Terrei, care au dominat ecosistemele terestre în trecut.

La eveniment au participat reprezentanții Parcului tematic „DinoParc” Râșnov (județul Brașov) și ai muzeului arădean.

Managerul interimar al muzeului, Bogdan Blaga, a lansat invitația de a vizita inedita expoziție tuturor școlilor din județul Arad: ”Am organizat la muzeu această spectaculoasă expoziție, o premieră pentru Arad, pentru a diversifica programul cultural pentru public și mai ales pentru tineri. Ne dorim să avem un muzeu viu în Arad, unde publicul tânăr, atât din municipiu, cât și din judet, să fie prezent la toate acțiunile noastre muzeale. Mulțumim școlilor din Arad, prezente la vernisajul expoziției (Școala Gimnazială ”Caius Iacob”, Liceul ”Henri Coandă”, Școala Gimnazială ”Iosif Moldovan”, Colegiul de Arte ”Sabin Drăgoi”, Liceul ”Sfânta Maria”, Colegiul Național ”Moise Nicoară”) și Primăriei Comunei Ghioroc care a oferit elevilor Liceului ”Vasile Juncu” din localitate oportunitatea de a descoperi valorile patrimoniului muzeal cu prilejul Zilei Educației”.

Pentru a afla mai multe despre aceste reptile dispărute vă invităm până în 8 decembrie să vizitați expoziția ce prezintă cercetările paleontologice derulate de Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj, care au pus în evidență noi situri cu faună de vertebrate din Cretacicul Superior, atât în Bazinul Hațeg, cât și în Poiana Ruscă și în județele Alba, Sălaj și Cluj. Expoziția cuprinde patru reconstituiri în mărime naturală ale reptilelor care populau Transilvania la sfârșitul Cretacicului: sauropodul Magyarosaurus dacus (6 m lungime, 2.3 m înălțime), ankylosaurul Struthiosaurus transylvanicus, carnivorul Elopteryx nopcsai și o reptilă zburătoare: Ornithocheirus.

Expoziția este deschisă la Palatul Cultural Arad/ Expoziția Științele Naturii (intrarea dinspre Parcul Copiilor).

04 octombrie – 08 decembrie
Marți-Duminică: 09.00-17.00
Intrarea este liberă pentru copii!
Adulți: 4 RON
Pensionari/studenți: 2 RON

Galerie foto (54)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite