Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Demisiile medicilor, INTERZISE pe perioada stării de urgenţă. Mesajul lui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, potrivit noului decret, demisiile medicilor sunt interzise pe perioada stării de urgenţă. 

Demisiile medicilor, INTERZISE pe perioada stării de urgenţă. Mesajul lui Iohannis
Comentează 0

"În această perioadă critică, termenele de preaviz în cazul demisiei personalului încadrat în unităţi sanitare, de asistenţă socială şi în instituţiile apărării, ordinii publice şi apărării naţionale se suspendă pe durata stării de urgenţă", a declarat Klaus Iohannis. 

În ultima lună, mai multe cadre medicale din ţară au anunţat că demisionează sau că intră în concediu, din cauza răspândirii noului coronavirus. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că pe perioada stării de urgență managementul spitalelor civile poate fi asigurat de MApN.

”Am menținut măsura pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu până la demitere în direcțiile sanitare, serviciile de ambulanță, autorități publice în asistență socială si protecție socială.

Decretul menționează ca pe perioada stării de urgență managementul spitalele civile să poată fi asigurat de MAPN.

In aceasta perioada critica, termenele de preaviz în domeniul medicale si in sistemul Apărarii se suspendă pe toata perioada stării de urgență”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a avut și un mesaj pentru cadrele medicale.

”Mă adresez acum medicilor și personalului medical: vă mulțumesc personal pentru eforturi. Lupta continuă, toți avem nevoie de profesionalismul și dedicarea voastră”.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite