Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Decizile care s-au luat în cadrul şedinţei „maraton” a CLM

Săptămâna trecută am scris despre şedinţa ordinară din cadrul Consiliului Local Municipal care avea pe ordinea de zi nu mai puţin de 41 de puncte. La această şedinţă au participat 22 de membri ai Consiliului Local care au votat punctele şi au intervenit unde a fost cazul.

Decizile care s-au luat în cadrul şedinţei  „maraton” a CLM
Comentează 0

Cele mai importante puncte de pe ordinea de zi au fost aprobarea bugetetelor de venituri şi cheltuieli ale SC Recons ARAD SA şi SC Compania de Transport Public Arad SA. Aceste proiecte au trecut fără nicio problemă, consilierii votând în unanimitate bugetele celor două entităţi.

Tot pe ordinea de zi a aceste şedinţe s-a aflat şi un proiect care prevede construirea unui centru multifuncţional pentru persoanele din zonele urbane marginalizate, zona  „Tarafului”. Şi în acest caz, consilierii au votat în unanimitate.

Un alt punct care a trecut cu unanimitate, a fost cel în care se dispune închirierea unui imobil situat pe Calea Victoriei, imobil care urmează să devină sediul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad.

Punctul numărul 12 de pe ordinea de zi privind prelungirea contractului de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului comunitar de utilitate public pentru administrarea , întreţinerea şi exploatarea zonelor de agrement ale Ştrandului Neptun a trecut cu 21 de voturi pentru şi o abţinere a consilierului Marin Lupaş. Acesta s-a abţinut motivând o clauză a contractului semnat în 2014 care prevedea întocmirea unui raport  de activitate care să conţină veniturile realizate şi investiţiile în cei 5 ani de la semnarea contractului. Viceprimarul Călin Bibarţ a subliniat necesitatea semnării contractului deoarece ar fi un dezastru ca ştrandul să rămână fără un administrator în plin sezon şi l-a asigurat pe consilierul local Marin Lupaş că acel raport se va realiza cât mai curând.

De asemenea, tot în această şedinţă s-a aprobat constituirea comisiei de evaluare a managementului Filarmonicii Arad, după ce în urmă cu câteva luni, doi dintre membrii comisiei precedente nu ar fi avut dreptul să evalueze datorită faptului că în ultimii ani aceştia ar fi avut raporturi contractuale cu Filarmonica Arad.

Punctele 33, 34, 35, 36, 37 au fost plângeri cu privire la decizia supraimpozitării adoptate de CLM a clădirilor istorice. Mai mulţi proprietari au considerat că decizia luată în cazul supraimpozitării clădirilor lor, nu este una corectă. Consilierii locali au respins aceste plângeri cu 20 de voturi pentru şi 2 abţineri a consilierilor Marin Lupaş şi Ionel Ciupe.

Restul punctelor de pe ordinea de zi au fost aprobate cu unanimitate. Şedinţa maraton a durat aproximativ 40 de minute.

Vezi aici punctele de pe ordinea de zi: https://www.arq.ro/maraton-in-clm-consilierii-municipali-sunt-convocati-marti-la-o-sedinta-cu-41-de-puncte-pe-ordinea-de-zi/28186

Galerie foto (9)


Scrie un comentariu

trimite