Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Decizie ANI: Glad Varga nu a fost incompatibil

Decizie ANI: Glad Varga nu a fost incompatibil
Comentează 2

Agenția Națională de Integritate (ANI) a decis faptul că fostul consilier municipal Glad Varga nu a fost în situație de incompatibililitate sau conflict de interese.

Decizia a fost luată zilele trecute, în urma verificărilor pe care agenții de integritate au efectuat-o.

ANI s-a sesizat, în data de 01.10.2014, că fostul consilier municipal nu a  respectat dispozițiile legale privind regimul juridic al incompatibilităților și conflictelor de interese.  În fapt, asociaţii la care Glad Varga a fost membru fondator au fost vizate de mai multe controale ale Curţii de Conturi (controale efectuate la Primăria Arad şi Centrul Cultural Judeţean), instituţie care a specificat, într-un raport oficial, că alesul local este în incompatibilitate.  

Văzând raportul Curţii de Conturi, Glad Varga a decis să ceară Agenţiei Naţionale de Integritate un punct de vedere referitor la situaţie.

După mai bine de un an de zile, în care ANI a solicitat documente de la Primăria Municipiului Arad, Administrația Județeană a Finanțelor Publice, Registrul Comerțului, Judecătoria Arad dar și de la mai multe organizații nonguvernamentale, s-a ajuns la concluzia că Glad Varga nu a fost nicio zi în situație de incompatibilitate.

„Pentru perioada supusă evaluării, din analiza datelor şi informaţiilor primite a rezultat că persoana evaluată a respectat dispoziţiile legale referitoare la incompatibilităţi şi conflicte de interese, aplicabile persoanelor care deţin funcţia de consilier local”, se arată în decizia Agenţiei Naţionale de Integritate.

Contactat telefonic, Glad Varga a declarat: „Decizia Curţii de Conturi a venit ca urmare a unor controale efectuate la Primărie şi CJA, în anul 2014. Mă bucură decizia ANI, dar pot să vă spun că eu unul, după ce mi-am dat demisia din CLM, am continuat proiectele destinate comunităţii arădene.  Faptul că am renunţat la demnitatea publică nu m-a împiedicat să-mi continui proiectele începute, proiecte pe care, de altfel, le voi continua în perioada următoare”.  

Reamintim că Glad Varga a fost ales consilier municipal în vara anului 2012, în urma alegerilor locale şi a renunţat la funcţie în data de 1 august 2014.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite