Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce şanţurile de pe marginea unor drumuri judeţene sunt atât de adânci? Răspunsul este unul SIMPLU şi vine din partea preşedintelui CJA

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, oferă o explicaţie cât se poate de simplă la o întrebare care este pe buzele multor şoferi care circulă mai ales pe drumul judeţean ce face legătura dintre Şiria şi Arad şi anume: de ce sunt şanţurile atât de adânci?

De ce şanţurile de pe marginea unor drumuri judeţene sunt atât de adânci? Răspunsul este unul SIMPLU şi vine din partea preşedintelui CJA
Comentează 1

„De ce șanțurile de pe marginea unor drumuri județene sunt atât de adânci? "Tranșee", le spune câte unul pe Facebook. Să vă explic de ce.

Acolo unde am fost OBLIGAȚI să facem șanțuri adânci, pânza freatică este mai ridicată. Această apă din subsol, dacă nu se poate scurge, spală terasamentul drumului. Îl distruge. Terasamentul este stratul acela de piatră tasată pe care așternem asfaltul. Dacă terasamentul se mișcă, se mișcă și alunecă și asfaltul, drumul devine impracticabil în scurt timp și am investit degeaba în el.

Deci săpăm șanțuri mai adânci (de exemplu pe drumul județean Arad-Șiria) și mai costisitoare nu din bătaie de joc față de arădeni, ci din respect față de banii dvs și față de așteptările pe care le aveți în ce privește calitatea drumurilor noi. Un șanț mai adânc ar trebui să prelungească viața unui drum și să vă economisească banii.

Vă rog să vă gândiți la asta atunci când vă intrigă săpăturile de lângă drum.

P.S.: M-aș bucura să se înțeleagă că numărul mașinilor care intră în șanțurile adânci nu este mai mare decât al mașinilor care intră în șanțurile mici. În ce privește gravitatea accidentelor, ar trebui să fie clar pentru toată lumea că noi nu construim piste de Formula 1, unde să îți uiți piciorul pe pedala de accelerație, ci drumuri județene cu restricții de viteză. Respectarea restricțiilor și condusul preventiv scad probabilitatea accidentelor grave”, a scris pe Facebook Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Sursa foto: Facebook Iustin Cionca

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite