Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce să NU pui niciodată o bucată de lămâie în băutură

Dacă ții la sănătatea ta, poți să îți iei la revedere de la cocktailurile decorate cu felii de lămâie, de la apa cu un strop de lime sau chiar de la răcorosul mojito alintat cu citrice. Motivul este simplu: tocmai ți-ai îmbogăţit cultura de bacterii din organism cu specii noi, dăunătoare și deloc timide.

De ce să NU pui niciodată o bucată de lămâie în băutură
Comentează 0

Și, din păcate, acum nu vorbește latura noastră paranoică! Totul pornește de la un studiu efectuat în 2007, în care cercetătorii au plecat de la un subiect de studiu aparent amuzant: băuturile decorate sau asezonate cu felii ori bucăți de lămâie.

Pentru rezultate cât mai exacte, ei au frecventat 21 de restaurante, dar concluziile la care au ajuns nu au fost la fel de distractive precum cercetarea în sine. Se pare că, luând mostre de pe feliile de citrice, au descoperit 25 de specii diferite de microbi, cu potențialul de a provoca infecții în corp! Deși procentul în care aceste microorganisme se puteau dovedi dăunătoare nu a fost stabilit cu exactitate, amenințarea rămâne!

Care este principala sursă de îngrijorare? În primul rând, băuturile servite la bar: feliile de lămâie sunt manevrate, tăiate și apoi abandonate într-un recipient, de unde sunt aruncate la repezeală în cocktailul sau limonada ta. Prin urmare, bucățile de citrice sunt contaminate, pe rând, cu microbi din contactul cu pielea, fragmente din derm, secreții ale căilor respiratorii și materii fecale. Da, poate că barmanul tău preferat e frumos de pică, dar aspectul său fizic nu garantează că e și prieten la cataramă cu igiena. Ceea ce înseamă că poate „a uitat” să se spele pe mâini după ce a mers la toaletă sau a dat mâna cu un amic mai mult sau mai puțin dubios.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.


Scrie un comentariu

trimite