Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce consumul de alimente bio este bun pentru sănătate?

De ce consumul de alimente bio este bun pentru sănătate?
Comentează 0

Cuvântul "bio" se referă la ceva asupra căruia omul a contribuit în mică parte, un produs cât mai natural. Cu toții ne dorim o viață sănătoasă, iar o alimentație sănătoasă este primul pas în acest sens. Produsele bio sunt remarcate ca fiind mai naturale, mai nutritive și mai benefice pentru sănătate.

Nutriționiștii ne recomandă să consumăm cât mai multe fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase, fiind benefice pentru sănătatea noastră. Dar și mai bine, este să consumăm alimente care să aibă cât mai multe substanțe nutritive și cât mai puține chimicale. Chimicalele sunt foarte nocive și adesea prezente prin produsele alimentare.

Alimentele bio întăresc corpul și ne ajută să prevenim boli precum: cancerul, bolile de inimă, îmbătrânirea prematură, problemele de vedere și deficiențele cognitive.

Copiii sunt deosebit de sensibili la pesticide, de aceea este foarte important ca pentru aceștia să se cumpere doar produse bio de calitate.

Alimentele bio se bazează pe o agricultură durabilă și procese care nu dăunează ecosistemului și sănătății.

Beneficiile consumului de produse bio

  • Contribuie la întărirea sistemului imunitar;
  • Reduc considerabil riscul de a dezvolta tumori;
  • Reglează procese metabolice din organism, contribuie la păstrarea unei greutăți normale;
  • Menținerea sănătății pielii, a unghiilor și a părului.

Suntem ceea ce mâncăm

„Suntem ceea ce mâncăm”, aceasta expresie are o bază științifică temeinică. Nutriția este cea care determină starea noastră de bine, longevitatea și imunitatea corpului nostru. În întreaga lume, produsele bio au devenit preferința persoanelor cărora le pasă de sănătatea lor și de sănătatea familiei lor. Produsele naturale au o diferență sugestivă față de cele din fabrică în ceea ce presupune compoziția, proporțiile de nutrienți, digestibilitatea și beneficiile pentru sănătate. Achiziționarea produselor naturale bio dintr-un magazin online de specialitate, precum SuntBIO, înseamnă a investi în sănătatea ta.

In concluzie, dieta bio poate ajuta organismul deoarece este alcătuită din alimente și produse sănătoase și care aduc un procent ridicat constant și consistent de nutrienți naturali. Prin respectarea unei diete bio, organismul este protejat de riscul contaminării cu substanțe chimice care pot să devină nocive pe termen mediu și lung.


Scrie un comentariu

trimite