Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De 1 Iunie elevi, profesori, studenți, voluntari și părinți ne bucurăm la Școala Gimnazială „Sabin Drăgoi” din Petriș!

De 1 Iunie elevi, profesori, studenți, voluntari și părinți ne bucurăm la Școala Gimnazială „Sabin Drăgoi” din Petriș!
Comentează 0

Asociația Grupul pentru Inițiative Culturale Arad organizează două zile de ateliere cu copiii claselor 0-VIII din satul Petriș și satele aparținătoare comunei: Ilteu, Seliște, Corbești, Roșia-Nouă și Obârșia.

Atelierele sunt următoarele:  Citești, crești și te însănătoșești, Cruciulițe pe altițe (cusături pe pânză, păpuși din lână etc.), Atelierul fericirii, Sport pe maidan, Sănătate în toate, Actor pentru o zi, Pictezi și te relaxezi, Socializăm și ne distrăm.

Susțin eleve de la specializarea Pedagogie a Colegiului Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, studenți de la Facultatea de Medicină și de la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității de Vest „Vasile Goldiș”,  tinerele din Timișoara care realizează biblioteci în spitalele de pediatrie (Citești și te însănătoșești), Oltea Blaga și eleve de la Școala Populară de Artă.

Pe parcursul lunii mai, elevii școlii din Petriș s-au înscris în concursul „Satul meu-Universul meu” (fotografie, eseu, desen, abilități, PPT), derulat prin același proiect. În după-masa zilei de 31 mai, va avea loc festivitatea de premiere și se vor oferi premii și diplome participanților. Apoi, o parte dintre cei implicați vor susține un spectacol pe scena Căminului Cultural „Sabin Drăgoi” din Petriș. Activitățile se vor continua și de 1 Iunie, la Școala cu clasele I-IV Roșia-Nouă.

 

„Scopul acestui proiect este de a le oferi copiilor bucurie de ziua lor, de a-i scoate din rutina unei zile însemnate doar în calendar ca fiind dedicată copilului. Atelierele vor fi alese liber de participanți. Am încercat să le facem cât mai atractive și educative, în același timp. Elevele și studentele, viitoare învățătoare-educatoare învață să comunice și să creeze o nouă disciplină în afara celor știute: bucuria de a învăța.

Sperăm să redevenim și noi, cei mari, copii pentru două zile.” (Lia Faur)

 

Inițiatorii acestui proiect sunt: Flavius Lazăr, Larisa Chițu, Ioana Lazăr și Lia Faur.

Instituții implicate în proiect: Centrul Cultural Județean, Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, Școala Gimnazială „Sabin Drăgoi” Petriș, Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Arhiepiscopia Aradului, Strategia Națională de Acțiune Comunitară. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite