Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dăncilă face curățenie în Guvern. Cine sunt miniștrii puși "pe făraș"

Premierul Viorica Dăncilă este hotărâtă să facă ordine în guvern. Surse apropiate de Palatul Victoria citate de Realitatea TV spun că primii pe lista miniștrilor cu bagajele pregătite sunt Carmen Dan, Ecaterina Andronescu, Petre Daea și Răzvan Cuc.

Dăncilă face curățenie în Guvern. Cine sunt miniștrii puși
Comentează 0

Viorica Dăncilă face curățenie atât în partid, cât și în Guvern. Șerban Nicolae a fost schimbat din funcție, iar Robert Negoiță a fost suspendat din PSD.

În două săptămâni urmează și o remaniere guvernamentală. Pe lista neagră a Vioricai Dăncilă se află mai mulți miniștri.

Potrivit surselor Realitatea TV, sunt mai mulți miniștri vizați de schimbare: printre aceștia, Carmen Dan, ministrul de Interne, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, Petre Daea, de la Agricultură și Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

Răzvan Cuc a ajuns ministru fiind susținut de baronul de Neamț Ionel Arsene, apropiat al lui Dragnea. Viorica Dăncilă a declarat recent că nu mai tolerează întârzierile la lucrările de infrastructură promise.

Carmen Dan și-a atras critici pentru modul în care a organizat alegerile europarlamentare, dar mai ales pentru reprimarea protestului diasporei din 10 august. 

Ecaterina Andronescu a fost unul dintre contracandidații lui Dăncilă la congresul PSD și s-a remarcat prin noi decizii de bulversare a sistemului educațional. Nici Petre Daea nu ar scăpa de remaniere, el fiind lăudat de Dragnea ca "ministrul cel mai performant".

Toți criticii lui Dăncilă au fost executați la CEX-ul PSD de miercuri seara. Robert Negoiță, primarul sectorului 3, un contestatar vehement al conducerii PSD a fost suspendat din partid pentru o perioadă de șase luni; propunerea a fost făcută de G. Mutu, primarul sectorului 6.

Senatorul Șerban Nicolae, un apropiat al lui Liviu Dragnea și contracandidat al lui Dăncilă la congres, a pierdut funcția de lider de grup în Senat.

Potrivit anunțului făcut la CEX-ul partidului, Dăncilă a început de azi evaluarea miniștrilor iar o remaniere va avea loc în două săptămâni.

Preşedintele executiv PSD, Eugen Teodorovici a cerut o remaniere rapidă a guvernului, urmată de o restructurare în care să fie desfiinţate cel puţin 5 ministere.

„Poate o remaniere ar fi, să spunem, indicată mai repede și o restructurare. Cred că ar fi bună remaniere cât mai rapidă și o restructurare a Guvernului, desigur atunci când Parlamentul se va întoarce din vacanță sau dacă nu, va fi convocat poate mai repede, pe final de august ar fi cel mai bine. De ce faci o remaniere? Să aduci un ministru mai performant decât cel care este astăzi în poziție. Atunci o faci cât mai repede, nu aștepți încă o lună, două", a declarat Eugen Teodorovici, marți seară, la Antena 3.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite