Vremea Romania, Arad 15°C

Stiri Arad

Cutremure în lanţ în Italia. Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi după o noapte de coșmar

Noapte de coşmar în Italia, după o serie de cutremure puternice. Cel puţin o persoană a murit şi mai mulţi oameni au fost răniţi, printre care un copil în stare gravă. Bilanțul este provizoriu. Trei cutremure majore au avut loc în decurs de 4 ore. Mișcările tectonice s-au simțit în aproape toată Italia, inclusiv la Roma și au dus la prăbușirea mai multor clădiri.

Cutremure în lanţ în Italia. Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi după o noapte de coșmar
Comentează 0

Seria de seisme care a afectat centrul Italiei a provocat panică în rândul populaţiei, dar numărul victimelor este redus, pentru că cel mai puternic dintre cutremure a avut loc la două ore după primul, când majoritatea oamenilor erau deja la adăpost, scrie La Repubblica.

Şeful Departamentului pentru Protecţie Civilă, Fabrizio Curcio, a declarat că "zeci" de oameni au fost răniţi, dar numai patru sunt în stare gravă, relatează Reuters. Viaţa niciunuia dintre ei nu este în pericol.

O singură persoană a murit în urma cutremurelor. Este vorba de un bătrân care a făcut infarct de frică. "Situaţia nu este atât de catastrofală pe cât ne temeam", a precizat Curcio.

Un prim seism a avut loc în centrul ţării, aseară, în jurul orei 20, şi a fost resimţit şi în capitala Roma, unde mii de oameni au ieşit pe străzi cuprinşi de panică. Cutremurul, care a avut 5,4 pe Richter, a dus la prăbuşirea mai multor clădiri şi a lăsat mii de case în întuneric.

Alte oraşe afectate au fost Ascolano, Ancona, Fabriano, Pesaro şi Florenţa. În localitatea Norcia, o biserică s-a prăbuşit, iar mai multe case au fost afectate. Seismul a fost urmat de numai puţin de 11 replici, cea mai puternică fiind de 3,9 pe Richter.

La două ore distanţă, a urmat un alt cutremur, de 6 pe Richter, cu epicentrul la 3,2 kilometri de localitatea Visso şi la 58 de kilometri de Perugia.

Seismul a fost urmat de două replici, una dintre ele de 4,2 pe Richter. La Amatrice, mai multe clădiri afectate de seismul din august s-au prăbuşit de tot. Autorităţile au anunţat că au trimis echipe de intervenţie în mai multe zone din centrul ţării.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Scrie un comentariu

trimite