Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cupa Aradului” , un proiect în valoare de 50 000 de lei câștigat de AJF Arad

Cupa Aradului” , un proiect în valoare de 50 000 de lei câștigat de AJF Arad
Comentează 0


Este al doilea proiect major în care se implică și Consiliul Județean Arad, după cel prin care s-a asigurat, în campionatul trecut și în cel actual, finanțarea baremurilor brigăzilor oficiale de la meciurile din campionatul județean Arad.

Partenerii primei ediții a ”Cupei Aradului ”au vorbit astăzi în fața reprezentanților mass-media scopul acestui nou eveniment. 
  Sergiu Bîlcea , vicepreședinte al Consiliului Județean Arad:
„Copiii și juniorii Aradului au ocazia să facă cunoștință cu noul teren al orașului în cadrul unei competiții puternice, între jucători legitimați. Asociația Județeană de Fotbal a rămas același partener de încredere pentru autoritățile locale, iar un mare merit îl are președintele Adrian Lucaci. Ne-ar plăcea ca și alte ramuri sportive, ca handbalul sau baschetul să fie reprezentate de niște asociații precum cea de fotbal. Adică să fie organizate în ONG-uri sau alte structuri fără probleme juridice sau economice, în așa fel încât să fie eligibile pentru a atrage fonduri din bani publici. AJF-ul a deschis ușa, așteptăm să intre pe ea și alți parteneri pentru administrația locală. În ceea ce privește Cupa Aradului, o să facem tot posibilul ca finalele să se dispute în deschiderea partidelor UTA-ei, iar în pauzele meciurilor, să facem și festivitatea de premiere. Am fost și eu fotbalist, ca junior țin minte că era o onoare, o motivație în plus pentru noi să jucăm în deschiderea seniorilor, în prezența câtorva sute de oameni. Rămâne de văzut dacă va și putea fi realizat acest deziderat al nostru.”.
Adrian Lucaci, președinte AJF Arad:
 „Ne bucurăm că putem organiza o competiție a bucuriei de a juca fotbal, pe un teren nou-nouț de Liga 2-a. Ne adresăm  juniorilor legitimați, care se vor înfrunta în peste 100 de meciuri pe categorii de vârstă. Cupa Aradului e prima competiție ce pleacă la drum, fiind urmată de Turneul Selecţionatelor şi Turneul Internaţional Regional , prin care vom promova orașul și județul ca și capitală regională. Încă nu e nimic oficial, dar sunt șanse mari să reunim din punct de vedere fotbalistic județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș sub tutela noastră, a arădenilor. De ce la Arad? În primul rând, pentru că, având sprijinul partenerilor de la Consiliul Județean și Primărie, putem dezvolta multe alte proiecte în special cele ce se referă la sportul de masă. Unele dintre ele chiar sunt prinse deja în calendar, ca și Cupa Satelor, Cupa Străzilor, Cupa Cartierelor sau Junior Cup Fotbal Grassroots, dar suntem pe cale să punem pe roate și un campionat rezervat fetelor, sau persoanelor cu dizabilități. Ne interesează mult sportul de masă, căci nu toată lumea nu poate sau intenționează să facă fotbal de performanță. Nu vrem neapărat să scoatem campioni, ci să aducem lumea, practicanți sau suporteri, la teren. Important este spiritul de întrecere și sănătatea corporală și mentală prin sport. Tot în această perioadă, mai precis  ăntre 31 august si 2 septembrie vor avea loc meciurile din cadrul Turneului Selecţionatelor AJF (180 000 lei) şi Turneul Internaţional Regional (40 000 lei), cel din urmă organizat în perioada 31 august-2 septembrie, cu participarea selecţionatelor de copii născuţi 2004 ale Aradului, Euroregiunii de Vest, Vojvodinei (Serbia) şi Bekesului (Ungaria)”.

Răzvan Cadar, președinte al Comisiei Județene a Arbitrilor Arad și consilier județean

 „Deși am și un rol în administrația județului, astăzi reprezint Comisia de arbitri. Asigurăm cu mare plăcere arbitrajul la toate partidele la competiția ce a debutat azi, dar ne vom implica și în buna desfășurare a celorlalte competiții desfășurate în parteneriat cu autoritățile locale. Sperăm ca finalele să le putem juca înaintea unui meci oficial al UTA-ei, dar preocuparea noastră este, așa cum a punctat și domnul Adi Lucaci, pentru dezvoltarea și extinderea sportului de masă. Este un eveniment  excelent pentru posibilii viitori campioni, dar ținta noastră este în special sănătatea celor care-l practică”.
 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite