Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Decembrie. PROGNOZA PE TREI ZILE

Astăzi înnorările şi precipitaţiile se vor extinde şi vor cuprinde treptat, cea mai mare parte a ţării. În zona montană vor fi ploi, ninsori şi lapoviţă şi se va forma polei, iar în restul teritoriului, va ploua.

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Decembrie. PROGNOZA PE TREI ZILE
Comentează 0

În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei şi local în Transilvania, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Pe arii restrânse, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, în majoritatea regiunilor. Vor fi rafale de peste 60-70 km/h; în Banat şi pe litoral, peste 70-80 km/h, iar la munte, la altitudini mari, unde se va depune strat consistent de zăpadă, viteza vântului va depăşi 90 km/h şi va viscoli. Maximele se vor încadra între 1...2 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în sudul Dobrogei. Dimineaţa, va fi ceaţă în zonele joase de relief, însă pe arii restrânse. În Capitală îndeosebi spre seară, temporar va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade. Dimineaţă, vor fi condiţii de ceaţă.

Vineri, vremea se va menține în general închisă. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, mai ridicate în Dobrogea până la 16 grade la Constanta. Vor cădea precipitații în sudul, centrul și estul țării și local în celelalte regiuni. La munte, vor fi mai ales ninsori și lapoviță; în vest, nord și centru vor predomina ploile, iar în restul teritoriului, vor fi doar ploi. Izolat, cantitățile de apă mai pot fi însemnate. În Capitală, vremea va fi în general închisă și temporar va ploua. Temperatura aerului, ușor mai ridicată decât în mod obișnuit la această dată, 6-7 grade dimineata si o maximă în jurul valorii de 8 grade.

Sâmbătă, vremea se va menține în general închisă. Temporar în sud, local în est și centru și pe arii restrânse în rest, se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mixte la munte și în nord și mai ales ploi în restul teritoriului. Cantitățile de apă ce se vor acumula, îndeosebi în sud-est și în masivele montane sudice, local, pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, cu cele mai mici valori in depresiuni şi în nordul Moldovei, cu excepţia Dobrogei unde vor fi mai ridicate, spre 16...17 grade. În Bucureşti va ploua aproape continuu peste zi iar vântul va prezenta intensificări temporare, fenomenele urmând a mai slăbi spre seară. Dimineaţa, 4-5 grade şi la amiază, în jur de 8 grade.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite