Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum te afectează la maturitate curele de slăbire din copilăriei

Cum te afectează la maturitate curele de slăbire din copilăriei
Comentează 0

Femeile care ţin constant cura de slăbire în copilărie/adolescenţă sunt mult mai predispuse la obezitate, consum de alcool şi tulburări alimentare, la maturitate. Această este concluzia unui studiu recent, susţinut în cadrul întâlnirii anuale a Societăţii americane de studiu al comportamentului alimentar. “Putem spune cu certitudine că dietele ţinute la vârste fragede atrag probleme de sănătate mai târziu”, spune Pamela Keel, coordonatoarea studiului, profesor de psihologie la Universitatea de Stat din Florida.

Keel şi echipa sa au descoperit că, pentru fiecare an în minus la vârstă la care se începe dietă, cresc proporţional riscurile de a dezvoltă o problema medicală. De exemplu, o fată care începe să ţină diete de la 11 ani, va fi mai predispusă cu 14% să aibă o tulburare alimentară, cu 79% să abuzeze de alcool şi cu 67% să fie obeză la 30 de ani, faţă de o fată că începe să ţină cure de slăbire la 12 ani. “Una dintre cauze ar putea fi consumul limitat de alimente care poate influenţă dezvoltarea creierului. Acesta va avea, după aceea, sensibilităţi în ceea ce priveşte alimentele şi alcoolul, cu tendinţe de supraconsum”, spune Pamela Keel.

Ca să ajungă la această concluzie, Keel şi echipa sa au intervievat 2181 de femei. Anii de studiu au fost 1982 şi 1992, 2002 şi 2012.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite