Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să respiri ca să elimini stresul și anxietatea pe loc

Puneți în practică acest exercițiu de respirație adâncă într-un spațiu liniștit, fără posibili factori perturbatori, pentru a vă elibera pe loc de stres.

Cum să respiri ca să elimini stresul și anxietatea pe loc
Comentează 0

Renunțați la piesele vestimentare care va incomodează, precum pantofii sau jachetă. Important este să va simțiți cât mai confortabil. 

Așezați-va pe un fotoliu, cu capul sprijinit pe spătar, brațele întinse pe lațurile piesei de mobilier și cu palmele orientate în sus. Genunchii trebuie să fie puțin depărtați (nu încrucișați picioarele). 

O relaxare deplină începe întotdeauna cu concentrarea absolută asupra respirației. Inspirați și expirați lent, într-un ritm regulat 

-Încercați să umpleți plămânii cu aer în mod natural; imaginați-va cum fluxul de aer pătrunde în organele respiratorii, așa cum un jet de apa umple o sticlă. 
-Respirați pe nas și expirați pe gură. 
-Inspirați lent și regulat, numărând de la 1 la 5. 
-Expirați la fel de încet, timp de 5 secunde. 
-Continuați această succesiune până simțiți cum se instalează calmul. Nu faceți pauze și nu va țineți respirația, lăsați aerul să circule continuu. 

Puneți în practică acest exercițiu de respirație relaxant timp de 3-5 minute, o data pe zi sau de fiecare data când doriți să va eliberați de stres.

Sursa


Scrie un comentariu

trimite