Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să porți rochii scurte, după 35 de ani

Cum să porți rochii scurte, după 35 de ani
Comentează 0

Femeile adoră să poarte rochii scurte, încă din adolescență. Atunci când ești tânără și ai un corp de model, rochiile scurte îți vin bine oricum și în orice variantă. Însă când ești trecută de 35 de ani, alegerea unei rochii scurte necesită foarte multă prudență. În acest caz, trebuie să ții cont, în primul rând, de forma ta fizică, de modelul rochiei și de momentul în care poți să o porți.

Când să porți rochii scurte

Așa cum spuneam, după o vârstă, totul trebuie controlat, chiar și stilul vestimentar. După 35 de ani, rochia scurtă nu reprezinta tinuta optima potrivita varstei. Însă sunt și situații în care o poți aborda fără prejudecăți. De exemplu, la plajă poți purta cât de scurt vrei tu, pentru că mediul în care te expui implică firesc exact acest lucru: expunere. La o petrecere seara, într-un club. Cluburile, prin esență, impun apariții ceva mai extravagante. Dacă silueta îți permite, optează pentru rochii elegante scurte în serile de club.

Cum să porți rochii scurte

Cele mai sexy variante sunt, evident, cele pe corp, purtate cu tocuri stiletto. Însă, după 35 de ani, un astfel de look poate părea frivol. Ca să nu riști nimic, alege un model de rochie scurtă mai cuminte. Da, există și așa ceva. De exemplu, rochia scurtă tip cămașă sau gen sacou oferă o notă de eleganță care distrage atenția de la lungime. Vei arăta foarte stylish într-o astfel de rochie. De asemenea, rochiile tip sac, cu croială dreaptă, sau cele în forma literei A pot fi purtate chiar și la birou, mai ales dacă ești suplă. Acestea pot fi asociate cu încălțăminte cu talpă plată - balerini, pantofi de inspirație masculină, care vor contrabalansa intențiile seducătoare ale rochiei, sau cu botine cu toc gros.

Ce modele de rochii scurte să eviți

Evită rochiile mulate pe corp, care scot în evidență formele. Nu vei părea sexy, ci disperată după atenție. Iar atenția pe care o vei primi nu va avea nicio legătură cu admirația. De asemenea, rochiile scurte cloș sunt pentru fetițe și domnișoare, nu pentru femei mature. Vei fi arătată cu degetul și considerată o femeie care își retrăiește copilăria. Iar în acest caz, nu pare a fi un lucru bun. Evită rochiile în culori de acadele sau neon. Acestea sunt potrivite strict fetițelor și adolescentelor. Pentru tine există culori intense precum indigo, cărămiziu, bordo, muștar…care au o notă de eleganță.

Când să eviți să porți rochii scurte

Evident, atunci când silueta nu îți permite. Ce înseamnă acest lucru? Dacă ai picioarele groase, dacă ești scundă sau dacă ai mai multe kilograme în plus, rochia scurtă nu va face decât să evidențieze exact ceea ce tu vrei sa ascunzi. În acest caz, poti alege un alt articol vestimentar cum ar fi pereche de blugi de dama care va îți pune în valoare calitățile și va ascunde ce e de ascuns.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite