Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să alegi lungimea potrivită a unui palton

Comentează 0

Cu atât de multe modele diferite de haine oferite nouă femeilor, s-ar putea să te trezești că cu greu știi ce model de paltoane damă să alegi și cum să le porți. De aceea, am creat acest ghid pentru a te ajuta să clarifici unele dintre cele mai comune modele de paltoane damă și cum alegi lungimea astfel încât să ți se potrivească.

Tipuri de paltoane damă

Iată care sunt principalele tipuri de paltoane dama.

Paltonul fără guler - O haină fără guler este o alegere elegantă și atemporală. Este unul dintre tipurile de paltoane damă mai elegante din ziua de azi și îmbunătățește orice aspect. Poartă-l  cu o rochie într-un stil sofisticat sau cu un top, pantaloni și un cardigan pentru un aspect formal, dar elegant.

Paltonul cu guler ridicat - Un palton cu guler ridicat, cunoscut și sub numele de palton Funnel, este un model de palton la modă. Este alegerea perfectă atunci când vrei o haină care să îți ofere o protecție suplimentară și să te ajute să rămâi mai cald în jurul gâtului fără a adăuga o eșarfă.

Trench de lână - Un trench din lână, cunoscut și sub numele de pardesiu, este o versiune mai călduroasă a trenchului obișnuit. Unii o numesc versiunea de iarnă a trenchurilor. Un trench / pardesiu din lână este lung, elegant și are întotdeauna semnătura sa: centura, fel ca un trench.

Palton tip Duffle – Acest tip de paltoane damă este o opțiune elegantă, casual. Vei recunoaște cu ușurință paltonul duffle prin închiderea sa distinctivă din nasturi în formă de corn și cu glugă. Este de obicei de lungime mică și adesea cu buzunare patch-uri. Cea mai comună sau tradițională culoare a țesăturii duffle este kaki sau maro, dar ar trebui să alegi o țesătură care să se potrivească stilului tău personal.

Palton clasic – Acest tip de haină este probabil cea mai tradițională și formală dintre opțiunile de paltoane damă. Alege o țesătură gri, maro sau bej pentru o opțiune formală. Chiar dacă acest tip de haină este puțin mai formal decât celelalte opțiuni, este foarte versatil și poate fi îmbrăcat purtând un costum sub el sau ca o haină de zi cu zi asociată cu blugi și cardigan.

Lung sau scurt?

Paltoanele mai lungi funcționează cel mai bine la persoanele mai înalte, paltoanele mai scurte la persoanele mai scunde. Desigur, dacă locuiești undeva unde se face extrem de frig, cui îi pasă dacă ești scund și haina te face să pari și mai scund, cel puțin vei fi călduros (ceea ce în cele din urmă este cel mai important lucru când ești la temperaturi sub zero si cauti o geaca de iarna calduroasa).

Paltoanele scurte sunt minunate atât pentru femeile scunde, cât și pentru femeile cu înălțime medie sau pentru climele care nu devin prea reci. De asemenea, ele funcționează și pentru vremea primăverii / toamnei în climă mai rece.

Paltoanele de lungime medie (jumătatea coapsei) sunt bune pentru cei mai scunzi, unde vrei mai multă lungime pentru căldură, dar nu atât de mult timp încât să copleșească aspectul.

O haină cu lungimea de 3/4 (una care este chiar deasupra genunchiului) este măgulitoare pentru majoritatea oamenilor cu înălțime medie. Dacă ești micuț, este adesea mai bine să alegi paltoane damă puțin mai scurte (lungime medie).

Paltoanele lungi (7/8 sau mai mult decât lungimea genunchiului) sunt cele mai bune pentru cei înalți și sunt cele mai bune atunci când sunt modelate în talie (nu neapărat cu centură) pentru a crea o siluetă măgulitoare.

Ia în considerare și țesătura și greutatea hainei, dacă se potrivesc siluetei tale. Țesăturile rigide ies în evidență și te fac să pari mai mare. Paltoanele foarte grele sau voluminoase vor face ca o persoană mică să pară sufocată cu haine.

Sfaturi despre forma corpului

Împreună cu lungimea hainei, nu uita să iei în considerare forma și unde sunt buzunarele.

Dacă ai șolduri mai late și nu vrei să atragi atenția asupra lor, evită hainele cu buzunare mari pe șolduri.

Dacă ai un bust mai mare, caută paltoane damă cu o deschidere mai mică, mai degrabă decât una care să se ridice sus.

Dacă nu ai o talie definită, evită paltoane damă cu centuri.


Scrie un comentariu

trimite