Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum nu a fost lăsat Valentin Popa, ministrul Educației Naționale, să intre la vernisajul de la Galeria arădeană DELTA

Cum nu a fost lăsat Valentin Popa, ministrul Educației Naționale, să intre la vernisajul de la Galeria arădeană DELTA
Comentează 0

P(r)oza zilei; Cum nu a fost lăsat Valentin Popa, ministrul Educației Naționale, să intre la vernisajul de la Galeria arădeană DELTA

După trecerea a patru ani de la faimosul scandal cultural, iată cum se pare ca s-au petrecut lucrurile.
Cică auzind proaspătul ministru că în seara de joi, 8 februarie, la Galeria de Artă DELTA se va petrece un vernisaj, s-a deplasat dânsul rapid la Arad, în speranța (deșartă) că doară o fi rost de tăiat vreo PAMBLICĂ cu această ocazie.

Numai că artiștii plastici arădeni - care între două expoziții la galeriile din Londra, Frankfurt/M ori Paris, unde câștigă o cocie de bani, de bună seamă, și-au făcut timp (din patriotism local, se-nțelege) și pentru a-și prezenta lucrările pe simeze și la Salonul Anual de acasă - observând ei deci că în stilatul Occident s-a împământenit obiceiul ca la intrare la manifestările cu public să fie plantat câte un zdrahon, care să selecteze mușterii, au angajat un bodyguard moldovean de la una dintre firmele locale de protecție și pază. Omul a fost instalat la ușa de la intrarea în Galeria DELTA și a primit consemnul să nu lase să intre nici un vizitator cu IQ-ul (Coeficientul de inteligență) mai mic de 120.

Așa că, soldat disciplinat, matahala moldavă, când l-a observat de la distanță pe ministrul Valentin Popa, cu zâmbetul lui decupat parcă din ”Peripețiile bravului soldat Svejk în primul război mondial”, și-a șoptit molcom în barbă:

   - Dacă pișcotarul* iasta are IQ-ul mai mare de 60, io-mi mânc pulanul (bastonul de caucuic din dotare) cu mâner cu tot!

Și, când ministrul Educației Naționale a traversat în ritm de tricolor strada pe la magazinul PROFI și s-a apropiat radios de ușa obiectivului (Galeria DELTA), bodyguardul l-a bătut tandru cu pulanul pe umăr și i s-a adresat sfătos:

   - Du-ti matali, moșulică, înapoi în Cetatea de Scaun a Sucevei, până n-o începe să cadă omătul, că aici nu se tai amu nici o PAMBLICĂ, ba tari mi tiamă că artiștii aiștea pidosnici, după ce s-or încălzi oleacă și-or băga de seamă că nu ești din faita lor, să nu-ți taie ei matali altceva. Și acel altceva nu va fi cu siguranță limba (română), pi cari o căznăști atâta!

Si se pare că ministrul Valentin Popa, ofuscat de acest incident, s-a dus ață la București, să se plângă la Comisia Parlamentară, ce l-a uns Ministru al Educației. 

Acuma, privind noi partea plină a paharului, ne gândim că poate că e mai bine că a procedat așa, că astfel vor afla și parlamentarii români, că-n țara asta există și pictori, că până prezent nu i-a băgat nimeni în seamă. 

Cu excepția lui Darius Vâlcov, desigur!

P(r)ozeur: Vasile de Zarand

P.S. *Pișcotari sunt numiți ”abonații” vernisajelor și lansărilor de carte, adică cei care participă la evenimente doar pentru protocol (mâncarea, piscoturile și băutura de la final).

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite