Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum amenajăm o baie spectaculoasă, un sanctuar absolut al relaxării?

Cum amenajăm o baie spectaculoasă, un sanctuar absolut al relaxării?
Comentează 0

In proiectul de amenajare sau reamenajare al locuintei includem desigur si baia, incapere care a devenit un veritabil sanctuar al relaxarii si destinderii. Daca in trecutul nu foarte indepartat, in amenajarea baii atentia ni se indrepta indeosebi inspre aspectele ce tin de functionalitate, in prezent, estetica nu mai mai poate fi trecuta nicidecum cu vederea, pentru baia a devenit un adevarat refugiu, unde domina linistea. Amenajarea unei bai spectaculoase este rezultatul multor decizii si paradoxuri, care mai de care mai dificile, insa acest aspect nu ar trebui sa te descurajeze din a amenaja baia intr-un mod spectaculos, care sa rezoneze cat mai bine cu personalitatea si nevoile tale.

Alegerea unui stil de amenajare reprezinta un prim pas important, pentru ca aceasta decizie va dicta toate alegerile ulterioare pe care le ai de facut. Spre exemplu, daca doresti sa abordezi stilul de amenajare modern, atentia ar trebui sa se indrepte inspre simplitate si functionalitate. In stilul de amenajare traditional, se pune mult accentul pe culorile clade, pe confort si pe alegerea unor contraste mai blande. Iata asadar cateva aspecte de luat in clacul in procesul de amenajare al baii!

Mobilierul, centrul de atractie al oricarei bai

Daca exista un produse ce nu poate lipsi din nicio baie, acela este cu siguranta practicul si nelipsitul mobilier de baie, care astazi nu mai indeplineste doar un rol functional in cadrul acestei incaperi, ci si unul estetic. Mobilierul este centrul de atractie al oricarei bai, pentru ca acesta are un impact major asupra stilului unei bai. Ori de cate ori pasim intr-o baie, mobilierul este cel care ne atrage cel mai repede atentia. Alegerea mobilierului de baie potrivit trebuie sa se faca in functie de stilul de amenajare ales, de spatiul disponibil si de nevoile tale.

Culorile, elemente ce ofera viata baii

Indiferent de stilul de amenajare ales, cromatica joaca in absolut fiecare situatie un rol primordial. Culorile nu doar ca ofera viata spatiilor, insa au si un profund impact asupra starii noastre de spirit. In materie de culori, putem alege pentru bai o paleta foarte larga, desi este totusi recomandat sa se tina cu strictete cont de particulariatile stilului de amenajare ales. In cazul bailor moderne, este esential sa se opteze pentru contraste mai puternice, in timp ce in cazul celor amenajate intr-un stil traditional, culorile calde trebuie sa primeze. Indiferent de stilul de amenajare ales, asigura-te ca optezi pentru acorduri cromatice cat mai placute, care sa reflecte personalitatea ta.

Decoratiunile, micile detalii ce ofera contur baii

Chiar daca in baile moderne numarul decoratiunilor este recomandat sa fie mai redus, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renutam complet la ele. Decoratiunile sunt in fond niste elemente definitorii ale spatiilor in care sunt amplasate, iar baia nu face niciun fel de exceptie de la aceasta regula. Decoratiunile, la fel ca si mobilierul sau culorile, trebuie sa se afle in concordanta cu stilul de amenajare ales. In plus, este indicat sa se tina cont si de spatiul disponibil in baie, pentru ca utilizarea in exces a decoratiunilor pot da impresia unui spatiu mai restrans in cazul bailor mici.


Scrie un comentariu

trimite