Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Culmea umilinţei pentru Fifor: obligat să aplaude propria demitere

Imaginea lui Mihai Fifor, la o conferinţă de presă în care Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă anunţau remanierea şi scoaterea sa din Guvern, este de fapt imaginea unei mari umilinţe. Fifor a fost adus ca un trofeu personal al lui Liviu Dragnea, care a arătat altor politicieni din PSD cum îşi poate zdrobi adversarii şi cum îi poate face să se căiască, să îşi pună cenuşă în cap. Fifor a acceptat spăşit această situaţie într-o atitudine incredibil de umilă. Fifor ar fi avut şansa să devină măcar o victimă a odiosului Dragnea, aşteptând o schimbare în PSD. Nu a avut această forţă, s-a redus singur la o poziţie mică şi umilă, de trofeu personal al lui Dragnea.

Culmea umilinţei pentru Fifor: obligat să aplaude propria demitere
Comentează 0

Demisia lui Fifor a fost desigur de faţadă. În realitate, acesta a fost dat afară din Guvern şi pus la colţ în PSD. Filmul evenimentelor este cunoscut. Mihai Fifor a fost un susţinător al scrisorii de protest împotriva lui Dragnea, dar a plecat din ţară în ziua votului. După ce Dragnea a câştigat disputa cu Gabriela Firea, Mihai Fifor a încercat să se disculpe şi să se apropie din nou de Dragnea. În eforturile sale disperate de a recâştiga încrederea lui Dragnea, Mihai Fifor a trădat persoane apropiate, printre altele a votat excluderea din partid a lui Marian Neacşu. Prin atitudinea sa, a reuşit să scandalizeze şi eventualii aliaţi din tabăra anti-Dragnea. Cu remanierea deasupra capului, Fifor a făcut eforturi disperate de a se salva până duminică seara inclusiv, când a transmis mesaje obediente faţă de Liviu Dragnea.

Refuzat categoric, Fifor a ales să meargă mai departe pe calea umilinţei şi şi-a anunţat demisia la pachet cu disponibilitatea de a se implica mai mult la partid, fără ca cineva să îi solicite prezenţa. Conferinţa de presă la care a luat parte nu a subliniat de fapt poziţia în partid, ci doar forţa lui Liviu Dragnea, un mesaj transmis eventualilor contestatari: vă puneţi cu mine, o să vă pară rău, o să veniţi înapoi şi mă veţi ruga să vă iert, aşa cum face Fifor!

PS La Arad jubilează tabăra lui Dorel Căprar, care se consideră învingătoare în lupta cu Fifor. Despre jihadul care va urma în PSD, cu altă ocazie,

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite