Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Cu UTA până la moarte!” A cui moarte?

”Cu UTA până la moarte!” A cui moarte?
Comentează 0

În multe postări pe rețelele de socializare, întâlnim adesea această ” declarație de adeziune ” față de UTA ,a celor care , cred ei , că iubesc cel mai mult echipa fanion a Aradului.

Nedumerirea mea este ” a cui moarte”? A echipei sau a noastră, a celor care suferim , nu neapărat la înfrângerile Bătrânei Doamne, ci și la jocurile modeste pe care le prestează?

Șansele de a muri sunt egale, atât pentru suporteri cât și pentru echipă. Noi, suporterii , mai ales cei de vârsta mea , avem puține șanse datorită acestei nemiloase pandemii.

UTA, prin prestațiile și prin ultimele rezultate obținute în ultimul timp, parcă ne egalează în disputa ” cine moare primul”. Echipa roș-albilor era să mai piară odată, dar a renăscut ca pasărea Phoenix , din propria-i cenușă. Mă tem că a doua oară nu o va mai putea face.

Nu știu ce se întâmplă. Inexplicabil. Gyuszi Balint promitea , după eșecul de la Sf Gheorghe, că va sta de vorbă cu elevii săi și , în ultima partidă, cea cu Astra , vom vedea schimbări.

Să-mi fie cu iertare, singura schimbare prezentată a fost tunsoarea proaspătă la majoritatea jucătorilor, în rest, aceleași pase la adversar, aceeași teamă de a ataca, de a face presiune, aceeași dezorientare a liniei de mijloc. Mai nou, a intrat panica și-n partea centrală a apărării, pentru că pe cele două margini, parcă a fost Valea Prahovei, loc pe unde giurgiuvenii au făcut ” cristiane” cu schiurile puse la dispoziție ,cu măiestrie, de un Budescu complet nesupravegheat.

Iubim UTA, dar iubim și fotbalul. Dorim să vedem și fotbal. În sufletele noastre ( ale arădenilor și nu numai ale arădenilor), UTA își are locul ei pecetluit, dar...exprimarea ei pe teren ( și nu numai în meciurile pierdute) este departe de a ne mulțumi. Într-adevăr, gazonul parcă exprimă obrazul crăpat de rușine al baronului Neuman, însă pe același gazon au evoluat și echipele care ne-au învins.

Cu UTA, fără moarte!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite