Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu un spectacol de reconstituire „Arad – oraș liber regesc“ și Picnic Festival s-au deschis ZILELE ARADULUI

Mai mulți actori de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“, cărora li s-au alăturat și câțiva voluntari, au fost protagoniștii unui spectacol de reconstituire istorică, care a dat startul deschiderii ediției din acest an a Zilelor Aradului.

Cu un spectacol de reconstituire „Arad – oraș liber regesc“ și Picnic Festival s-au deschis ZILELE ARADULUI
Comentează 1

Astfel, vineri, 17 august, de la ora 18.00 în centrul orașului a avut loc spectacolul „Arad – oraș liber regesc“, care a cuprins o paradă și o ceremonie, în cadrul cărora a fost reconstituit momentul de acum 184 de ani, când Aradul a devenit oraș liber regesc.

Parada s-a desfășurat pe traseul Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ – Palatul Administrativ și retur și a adus în fața arădenilor costume de epocă, trăsuri și aerul ceremoniilor de altădată.

În fața Palatului Administrativ personajele care i-au întruchipat pe trimisul împăratului și primarul orașului din acea epocă au reconstituit momentul din 21 august 1834, când trimisul împăratului a predat „Diploma de Slobozire semnată de către Majestatea Sa Apostolică Regală și Împărătească, a preamilostivului și mult iubitului Tată al Țării Franz I“. (Festivitățile de proclamare a Aradului oraș liber regesc s-au desfășurat între 17 și 28 august 1834.)

După spectacolul reconstituirii aleasa societate s-a mutat pe faleza Mureșului, între Perla și Belvedere, la Picnic Festival, un eveniment în aer liber, dedicat mâncării spectaculoase, gătite și servite în stradă, într-un cadru relaxant. Conceptul se bazează pe o experiență unică, ce strânge la un loc cei mai buni expozanți alături de marii producători de specialități și, evident, pasionații de gastronomie.

Food Truck-uri, Food Zone, Coffee Shops, Craft Beer Bar, Wine Bar, Cocktail Bars, Kids zone, Relax Zone, Pet Area au fost la dispoziția consumatorilor pe toată durata serii, mai precis până la ora 23.00.

Și tot în acest interval melomanii s-au putut delecta cu muzica Amaliei Gaiță și, desigur, a lui Teo Milea.

Iată și programul de sâmbătă, 18 august:

10.00 – 23.00 – „Picnic festival“  -  zona dintre Belvedere și Perla 
18.00 – 20.00 – Spectacol de reconstituire – Garda Apulum  - Parcul Eminescu
19.00 - 23.00 Concert Sudden Feel, Ricardo Caria, Phaser, BERE GRATIS&Maestrul GHEORGHE ZAMFIR – Micălaca, Parcul Sfânta Maria


Scrie un comentariu

trimite