Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu suporterii la porţile stadionului, Bătrâna Doamnă scapă de emoţii: va RĂMÂNE în Liga I; UTA-Gaz Metan 1-0

UTA învinge astăzi cu 1-0, reuşind să se impună pe teren propriu în faţa lui Gaz Metan Mediaş. Cu cele 31 de puncte acumulate în urma golului marcat de Liviu Antal în repriza secundă, Bătrâna Doamnă scapă de emoţiile retrogradării, în penultima etapă.

Înainte de începerea meciului, UTA ocupa poziţia a V-a, în clasamentul din play-out cu 28 de puncte, în timp ce Gazul era pe a III-a, cu 29 de puncte. Pentru a scăpa definitiv de emoţiile retrogradării, Bătrâna Doamnă avea nevoie de o victorie, după o serie neagră de patru înfrângeri în ultimele cinci partide.

Cu suporterii la porţile stadionului, Bătrâna Doamnă scapă de emoţii: va RĂMÂNE în Liga I; UTA-Gaz Metan 1-0
Comentează 0

Arădenii au dominat cea mai mare parte a meciului şi au reuşit să-şi adjudece toate punctele puse în joc, doar forma de zile mari a portarului Mediaşului, arădeanul Răzvan Pleşca, făcând ca proporţiile scorului să fie limitate.

Imediat după începerea meciului, în minutul 4, UTA expediază primul şut pe poarta lui Pleşca, prin Albu, dar portarul reţine. Zece minute mai târziu, Hora reia cu capul din careu, dar nu nimereşte cadrul porţii. În minutul 28, Tomozei încearcă şi el o lovitură cu capul, de pe linia careului, dar nici el nu nimereşte ţinta. Minutul 33 aduce o nouă ocazie în dreptul UTA-ei, ratată de decarul Miculescu. Acesta şutează puternic din 16 metri, dar Pleşca plonjează şi respinge. Şase minute mai târziu, portarul găzarilor face o nouă paradă spectaculoasă, reuşind să îl împiedice pe Hora să deschidă scorul.

Repriza a doua avea să fie însă mult mai bogată în evenimente. Ratarea lui Miculescu din minutul 48, care reia cu capul din plonjon mult pe lângă poartă avea să fie urmată de o acţiunea frumoasă, finalizată de Liviu Antal, în minutul 50. Faza pleacă de la Miculescu, care centrează, Hora reia cu capul, dar trimite mingea în bară, de unde revine la Antal, care nu îl iartă pe Pleşca. Era 1-0, iar UTA se vedea cu sacii-n căruţă. Bătrâna Doamnă continuă însă să domine, iar ocaziile continuă să apară la poarta lui Pleşca. Albu trimite cu capul în minutul 62, dar arădeanul din poarta Gazului este salvat de transversală. Peste trei minute, cei doi sunt din nou faţă-n faţă. Albu trage de la şapte metri, dar Pleşca respinge cu piciorul, având un reflex extraordinar. În minutul 83, portarul oaspeţilor respinge din nou, de data aceasta din faţa lui Roger. În minutul 87, o altercaţie cauzată de lipsa de fair-play a lui Pambou, ce se opune arădenilor care au dorit să trimită mingea în afara suprafeţei de joc, în urma unei accidentări, avea să aducă un cartonaş roşu pentru unul dintre membri staff-ului tehnic al găzarilor şi un galben pentru vinovat. Medieşenii au reuşit însă să se apropie de câteva ori de poarta lui Iacob, însă fără niciun rezultat notabil.

Formaţiile trimise pe teren

Dar să vedem care au fost formaţiile trimise de cei doi antrenori, Laszlo Balint, respectiv Mihai Teja, în teren:

UTA: Iacob - Tomozei, Erico, Ilie, Shlyakov – Miculescu (Tescan), Albu, Vorobjovas, Rusu (Antal) – Roger (Melinte), Hora (Rus). Pe bancă: Balauru - Melinte, Simo, Roșu, Bustea, Tescan, Buhăcianu, Rus, Antal.

Gaz Metan: Pleșca - Baco, Larie, Trif - Butean, Moura (Francisco Junior), Alceus (Pambou), Deaconu (Chamed), Velisar (Horşia) – Costea (Morar), Valente. Pe bancă: Buzbuchi, Romeo, Francisco Junior, Yuri, Pambou, Chamed, Horșia, Da Silv Oliveira, Morar.

Partida a fost arbitrată de Andrei Antonie (București), ajutat la cele două tuşe de Vladimir Urzică (Piatra Neamț) şi Alexandru Vodă (Alba Iulia), în timp ce arbitru de rezervă a fost Florin Marcu (Oradea). Mai trebuie spus că Nicolae Grigorescu (Timișoara) a fost observator de arbitri, iar observator de joc a fost Ion Craiu (Bucureşti).

Suporteri ţinuţi la porţile stadionului din cauza birocraţiei

Dacă iniţial meciul ar fi trebuit să se dispute în prezenţa suporterilor, având în vedere măsurile de relaxare adoptate de Guvern, acest lucru nu a fost posibil din cauza birocraţiei. „Ne pare enorm de rău că nu am reușit să le oferim abonaților noștri ocazia să fie prezenți în tribune la un meci al echipei noastre. Am depus eforturi mari pentru ca acest lucru să fie posibil, alături de Prefectura Arad și de Direcția de Sănătate Publică Arad. Cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean Arad și DSP Arad, puneam la dispoziția abonaților gratuit 2000 de teste rapide antigen. Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției nu a dat aviz favorabil disputării meciului UTA – Gaz Metan Mediaș cu public, invocând lipsa unui ordin comun din partea Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

Din păcate, ne puteți susține la acest joc doar prin achiziționarea biletelor virtuale (la adresa uta.iabilet.ro).

Nu dăm niciodată înapoi!”, au transmis ieri reprezentanţii clubului.

Cu toate acestea, aproximativ 100 de suporteri au dorit să fie alături de echipă, susţinându-şi favoriţii din afara stadionului.

Foto: Cătălin Florin

Sursa foto galerie: captură video Digi Sport 1

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite