Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu foarte mulţi consilieri online, CLM a votat astăzi cumpărarea de trei tramvaie noi în loc de modernizarea unui număr de 20 tramvaie (FOTO)

Sala Ferdinand a Primăriei a găzduit astăzi o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal convocată... ieri. În aceste condiţii, mulţi dintre consilieri nu au putut fi prezenţi fizic, dar au ales să participe on-line, astfel încât deşi sala a fost aproape goală, a existat cvorum şi şedinţa s-a putut desfăşura.

Cu foarte mulţi consilieri online, CLM a votat astăzi cumpărarea de trei tramvaie noi în loc de modernizarea unui număr de 20 tramvaie (FOTO)
Comentează 0

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a vizat aprobarea studiului de oportunitate actualizat privind achiziția de material rulant nou și modernizare de material rulant existent. De fapt a fost vorba despre renunţarea la modernizarea unui număr de 20 tramvaie şi cumpărarea a trei tramvaie noi.

„Având în vedere faptul că procedura de licitație deschisă pentru «Modernizare 20 de tramvaie GT6 și GT8» a fost lansată în SICAP de două ori: prima dată în 01.01.2020-Anunț de participare CN1018020/01.01.2020, iar a doua oară în data de 05.06.2020. Din lipsă de participanți înscriși, ambele proceduri au fost anulate. Totodată a mai fost lansată în SICAP o consultare a pieței privind prețul estimat al achiziției pentru care nu a fost prezentată nici o propunere. De asemenea, a fost lansată o procedură de negociere care a fost anulată ca urmare a primirii avizului conform condiționat emis de către ANAP.

Deoarece am încercat să realizăm această achiziție prin mai multe tipuri de proceduri, fără rezultat, solicităm aprobarea înlocuirii obiectivului Modernizarea a 17 tramvaie GT6 serie, modernizarea a 3 tramvaie GT8 serie cu Achiziționarea unui număr de 3 tramvaie noi, eficiente energetic, de capacitate medie.

În concluzie, în loc de modernizarea a 20 de tramvaie vechi se vor achiziționa 3 tramvaie noi, urmând ca în final pe acest proiect să fie achiziționate 11 tramvaie noi, de capacitate medie”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Călin Bibarţ.

Celelalte proiecte votate astăzi au vizat:

2. Proiect de hotărâre nr. 134/2022 privind aprobarea proiectului „Reabilitare clădire Calea Aurel Vlaicu, nr. 41-43 Arad (Casa M.A.R.T.A)” și a cheltuielilor aferente acestuia;

3. Proiect de hotărâre nr. 138/2022 privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 264/2020 privind aprobarea graficului de eșalonare multianuală a plăților aferente proiectului ”Modernizare rețele termice aferente punctelor termice PT 5 Grădiște, PT 2 Lac, PT 4 Macul Roșu, PT Pasaj, PT 6V, PT Ocsko Terezia – PUNCT TERMIC PT 6V”, cu modificările și completările ulterioare;

4. Proiect de hotărâre nr. 139/2022 privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 262/2020 privind aprobarea graficului de eșalonare multianuală a plăților aferente proiectului „Modernizare rețele termice aferente punctelor termice PT 5 Grădiște, PT 2 Lac, PT 4 Macul Roșu, PT Pasaj, PT 6V, PT Ocsko Terezia – PUNCT TERMIC PT 4 Macul Roşu” , cu modificările și completările ulterioare;

5. Proiect de hotărâre nr. 140/2022 privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 259/2020 privind aprobarea graficului de eșalonare multianuală a plăților aferente proiectului ”Modernizare rețele termice aferente punctelor termice PT 5 Grădiște, PT 2 Lac, PT 4 Macul Roșu, PT Pasaj, PT 6V, PT Ocsko Terezia – PUNCT TERMIC PT Pasaj”, cu modificările și completările ulterioare;

6. Proiect de hotărâre nr. 141/2022 privind aprobarea schimbului unor imobile;

7. Proiect de hotărâre nr. 136/2022 privind modificarea Contractului de Delegare a Gestiunii Serviciului de alimentare cu apă și de canalizare prin Actul Adițional nr. 17.

 

Galerie foto (17)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite