Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu Andrei Șerban (care te pune pe gânduri) la Teatrul Clasic IOAN SLAVICI din Arad

Cu Andrei Șerban (care te pune pe gânduri) la Teatrul Clasic IOAN SLAVICI din Arad
Comentează 0

Teatrul Clasic IOAN SLAVICI a găzduit luni după amiază Academia Itinerantă ANDREI ȘERBAN care, prin alocuțiunea celebrului regizor și prin interpretări ale actorilor, a prezentat publicului arădean un rezumat al celei de a V-a ediții. 

Andrei Șerban a mulțumit cu acest prilej Primăriei Municipiului Arad, Centrului Municipal de Cultură și Universității de Vest VASILE GOLDIȘ pentru prilejul de a fi înlesnit ca această nouă ediție, acest nou "atelier-rezidență", dedicat tinerilor actori români și care s-a derulat între 12-18 iulie la Castelul Macea și la Teatrul Clasic IOAN SLAVICI din Arad. 

A urmat o prezentare sugestivă pe texte de Shakespeare și Turgheniev, unde actorii participanți au ajutat publicul prezent în sală să-și facă o idee despre ce înseamnă munca sub îndrumarea cunoscutului regizor.

„Nu numai succesul este important în teatru. Important este să continui să-ți pui întrebarea de ce ești în teatru. Și această întrebare nu prea mai ai timpul să ți-o pui, după ce ai trecut de 25-30 de ani. Intri într-o rutină și viața te duce și-ți faci meseria, așa cum ne facem cu toții meseria și-n alte domenii și nu te mai întrebi: CE CAUT EU ACOLO? CE VREAU DE LA VIAȚĂ? CE VREAU DE LA MESERIA MEA? O întrebare mai adâncă, mai filosofică și vezi dintr-odată că ajungi când îți spui că e deja prea târziu, e prea târziu și aș fi ales altceva, dacă mai eram tânăr odată ... Și termini viața cu un regret, cu o tristețe, pentru că nu te-ai gândit la timp. Aceste ateliere sunt în special pentru a-ți pune întrebarea foarte serios: DE CE FAC CEEA CE FAC ȘI CU CE PASIUNE O FAC ȘI PENTRU CE O DEDIC ...” , iată câteva dintre întrebările puse de Andrei Șerban luni seara la Arad și la care parcă se cuvine să medităm și dincolo de porțile teatrului. 

Sau poate că tocmai asta o fi și vrut REGIZORUL?

Vasile Zărăndan

Galerie foto (56)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite