Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Criminalul celor doi migranți, condamnat ieri la închisoare, este dat în urmărire

Tânărul afgan care, în decembrie 2020, a ucis doi compatrioți pe un câmp din Șagu, iar pe al treilea l-a rănit prin înjunghiere, a fost condamnat ieri, la 22 de ani și 8 luni de închisoare pentru omor, trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei. Doar că afganul nu este de găsit, el fiind dat în urmărire de Poliția Română încă de la fapta comisă, el reușind să fugă peste graniță imediat după momentul crimei. 

Criminalul celor doi migranți, condamnat ieri la închisoare, este dat în urmărire
Comentează 0

Prin urmare, Rizaiy Kamal a fost condamnat în lipsă la 22 de ani și 8 luni de închisoare. În decembrie 2020, conflictul a izbucnit în urma neînțelegerilor privind banii pe care acesta urma să îi obțină în schimbul „serviciilor” sale, de a-i trece pe cei trei afgani granița. Doi dintre afgani au fost uciși și abandonați pe câmp, iar al treilea, rănit grav, a fost transportat la spital și operat de urgență. 

Potrivit  portalului Tribunalului Arad, „condamnă pe inculpatul Rizaiy Kamal, la pedeapsa principală de 9 ani închisoare, pentru tentativă la săvârşirea infracţiunii de omor. (...) condamnă pe acelaşi inculpat Rizaiy Kamal, la pedeapsa principală de 18 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În temeiul art. 263 alin. 1, 2 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat Rizaiy Kamal, la pedeapsa principală de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.  În temeiul art. 262 alin. 1 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat Rizaiy Kamal, la pedeapsa principală de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În temeiul art. 38 alin.1, art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, şi anume aceea de câte 18 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, şi anume sporul de 4 ani şi 8 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa principală de 22 ani şi 8 luni închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa complementară (...) dreptul de a se afla pe teritoriul României şi dreptul de a comunica cu persoana vătămată Zamary Sale, pe o perioadă de 4 ani, care se execută după pedeapsa închisorii, după împlinirea termenului de prescripţie executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. Constată că nu există constituire de parte civilă în cauză. (...) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”


Scrie un comentariu

trimite