Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CRESTEM EROI CARE SALVEAZA VIETI

Crucea Rosie Romana filiala Arad, a finalizat proiectul “Crestem eroi care salveaza vieti”, proiect finantat prin TIMOTION Timisoara, proiect propus de dr Dragos Samuel voluntarul filialei Arad. De ce ne am gandit la aceasta tema, este vitala salvarea de vieti, cunoastrea manevrelor premedicale care se pot efectua pina la sosirea cadrelor medicale. Proiectul a atras un numar de 22 elevi gimnaziu din Pecica si Timisoara care pe parcursul a 3 zile au participat in tabara scolara din Moneasa la un program complex de demonstratii aplicatii si recreere.

CRESTEM EROI CARE SALVEAZA VIETI
Comentează 0

Finantarea proiectului a fost in valoare 6200 lei, fonduri adunate prin participarea a 32 voluntari la un concurs de alergare , cu scop umanitar in Timisoara si a donatiilor facute de voluntari si persoane fizice din Arad.

Elevii au fost instruiti de asistent medical Dragan B, profesori biologie, precum si voluntari membrii echipaj Sanitarii priceputi Col Nat Moise Nicoara Arad. Au fost explicate si demonstrate manevre  , gen anuntare 112,resuscitare, hemoragii, manevra Heimlich , fracturi, arsuri, igiena dentara. S-a realizat si o simulare de accident cu 12 victime. Tinerii au avut parte de drumetii, foc de tabara, concursuri distarctive, cazare buna, mancare buna.

Speram ca am reusit sa imbinan utilul cu recreerea, mutumim voluntarilor donatorilor care au facut posibila derularea acestei activitati.

Director

Cuvineanu Iudita

 

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite