Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Credincioșii de la Zădăreni au prăznuit hramul bisericii în prezența ÎPS Timotei

Credincioșii Parohiei Ortodoxe Zădăreni din Protopopiatul Arad și-au prăznuit duminică, 19 Mai 2019, ocrotitorii spirituali, pe Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena. Cu acest binecuvântat prilej, în după-amiaza zilei, aceștia au avut deosebita bucurie de a-l avea în mijlocul lor pe Întâistătătorul Eparhiei arădene, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei. Ierarhul a fost întâmpinat în faţa bisericii de un sobor format din preoții aparținători Cercului pastoral-misionar nr. 5 Vinga în frunte cu Protos. Dr. Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, precum și de oficialități centrale și locale.

Credincioșii de la Zădăreni au prăznuit hramul bisericii în prezența ÎPS Timotei
Comentează 0

Ierarhul a săvârșit slujba Vecerniei, înconjurat de soborul preoților, alăturându-se acestora și părintele Arhid. dr. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial. La finalul Vecerniei s-a săvârșit și slujba de sfințire a icoanei-mozaic a hramului montată pe frontispiciul bisericii, donată de S.C. Halaț SRL, Zădăreni

În semn de apreciere a ostenelii depuse, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a oferit preacucernicului părinte paroh Sorin Higioșan distincția de iconom.

Chiriarhul arădean a rostit un cuvânt de învăţătură în legătură cu ocrotitorii bisericii parohiale, Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena. De asemenea, Ierarhul a apreciat Icoanele Sfinţilor Împăraţi, drept o donaţie frumoasă pentru parohie de hramul ei, ca îndemn pentru urmarea virtuţilor lor oglindite în făptuirile pe principalele planuri ale vieţii bisericeşti, cu precădere privind lucrarea samariteană.

A urmat apoi cuvântul părintelui paroh, care a mulţumit Chiriarhului pentru purtarea de grijă şi dragostea părintească pe care a arătat-o de-a lungul anilor faţă de credincioșii acestei parohii, oferindu-i din partea acestora, în semn de apreciere, o icoană cu Sfinții Împărați Constantin și Elena și un buchet de flori.

De asemenea,  preotul paroh a mulţumit oficialităților, invitaților și tuturor credincioşilor prezenţi pentru dragostea, jertfelnicia şi pentru ostenelile depuse de-a lungul timpului.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat printr-un spectacol folcloric oferit de ansamblul de dansuri populare din localitate.

Pr. Vlad-Sergiu Sandu

Galerie foto (12)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite