Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Credea că nu se va mai întoarce acasă. Află cum e să trăiești nouă ani singur pe o insulă nelocuită din Oceanul Pacific

Când Adam Jones împreună cu câțiva prieteni de-ai săi a pornit într-o călătorie din Liverpool până la insulele Hawai, el nici nu se gândea că va reveni acasă doar peste nouă ani. Totul mergea bine până yachtul lor nu a ajuns în Oceanul Pacific. Acolo barca a nimerit în furtună, și a suferit un naufragiu, ajungând ulterior la malul unei insule.

Credea că nu se va mai întoarce acasă. Află cum e să trăiești nouă ani singur pe o insulă nelocuită din Oceanul Pacific
Comentează 0

Dar asta încă nu era salvarea – insula s-a dovedit a fi nelocuită. Primele două săptămâni au fost cele mai grele, Adam suferea mereu de lipsa apei, dar ulterior a învățat să colecteze apa de ploaie. Pentru a-și construi o locuință, englezul a tăiat un copac cu ajutorul unei cochilii ascuțite – tăiatul a durat 11 săptămâni!

Greu era și cu mâncarea, deși pe insulă trăiau caprele sălbatice. Odată Jones a reușit să prindă una, dar i-a fost foarte greu să omoare animalul.

Adam practica sportul, alerga, făcea flotări, dar psihologic îi venea foarte greu. De câteva ori a fost aproape de o criză profundă, pierzând speranța de-a mai fi cândva găsit. Pentru a-și spori șansa la viață, Jones a curățit malul și a început să scrie cu ajutorul pietrelor o inscripție mare „SOS”, sperând, că ea va fi observată din avioane.

Iar această ideea a dat roade. Într-o zi Adam a auzit zgomotul motorului unui avion ușor, care s-a apropiat de insulă, și i-a aruncat o ladă cu apă, medicamente și utilaj radio pentru a lua legătura. Îngerul salvator al lui Adam s-a dovedit a fi un elev din statul American Minnesota, care a văzut inscripția pe GoogleEarth, și a anunțat autoritățile locale!

Sursa eustiu.com


Scrie un comentariu

trimite