Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Covid-19. Spania extinde restricțiile, în ciuda protestelor

Mai multe regiuni spaniole au impus măsurile anunțate de autoritățile centrale la finalul săptămânii trecute pentru limitarea extinderii noului coronavirus. Printre acestea se numătă închiderea discotecilor şi interzicerea fumatului pe stradă. Decizia a fost luată în ciuda protestelor în care mii de oameni s-au opus noilor restricții acuzând limitarea libertăților. 

Covid-19. Spania extinde restricțiile, în ciuda protestelor
Comentează 0

Luni, măsurile au fost extinse în Andaluzia (sud), Castilla şi Leon (centru), Galicia şi Cantabria (nord), după ce, cu o zi înainte, au intrat în vigoare în Rioja (nord) şi în regiunea Murcia (sud-est).

Măsurile restrictive au fost anunțate vineri de guvernul central, dar punerea lor în aplicare sunt decise de autoritățile sanitare din fiecare regiune, în funcție de evoluția epidemiei. Pintre noile măsuri se numără închiderea discotecilor și a barurilor de noapte și reducerea programului restaurantelor până la miezul nopții. În locurile unde nu este posibilă păstrarea distanței sociale, fumatul pe stradă a fost interzis. De asemenea, au fost limitate întâlnirile la zece persoane, iar vizitele în căminele de bătrâni au fost restricționate.

În Țara Bascilor, guvernul regional a decretat luni starea de urgență sanitară pentru a putea lua măsuri mai dure, precum restricții de călătorie, în cazul în care situația se va agrava.

Duminică, noile măsuri restrictive au fost contestate în stradă, la Madrid, de aproximativ 3.000 de persoane. Manifestanții se află printre cei care neagă existența virusului și susțin că autoritățile mint în legătură cu numărul victimelor pentru a motiva intenția de limitare a libertăților. Mulți dintre protestatari nu au purtat măști de protecție. În replică, prefectul Madridului, Jose Manuel Franco, a transmis că ”ceea ce s-a întâmplat va fi pedepsit cu cea mai mare severitate”, notează Agerpres.

Spania a raportat în ultimele două săptămâni o medie de 115 cazuri de Covid-19 la suta de mii de locuitori. Multe dintre noile cazuri sunt însă asimptomatice. Bilanțul epidemiei din țară depășește 358.845 de infectări și 28.617 decese.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite