Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

COVID-19. Germania, a patra zi consecutivă în care scade numărul de infecţii. În Coreea de Sud cazurile noi sunt doar 47

Germania a înregistrat o a patra scădere consecutivă a numărului noilor contaminări cu noul coronavirus într-o zi, a anunţat luni Institutul Robert Koch de boli infecţioase, însărcinat cu lupta împotriva epidemiei Covid-19.

COVID-19. Germania, a patra zi consecutivă în care scade numărul de infecţii. În Coreea de Sud cazurile noi sunt doar 47
Comentează 0

COVID-19. În total, Germania înregistrează 95.391 de contaminări cu noul coronavirus - cu 3.677 mai multe decât bilanţul precedent.

Autorităţile sanitare germane au anunţat duminică 5.936 de contaminări. În ziua precedentă, sâmbătă, numărul cazurilor de infectare era de 91.100. Potrivit Institutului Robert Koch, covid-19 a ucis 92 de persoane de duminică şi până luni. Bilanţul total al morţilor a crescut la 1.434.

Landul Bavaria a fost cel mai grav afectat, cu peste 24.000 de cazuri de infectare înregistrate şi cel puţin 383 decese. Bavaria are cel mai mare număr de infecţii raportat la populaţie, cu 186,2 cazuri la 100.000 de locuitori. Media naţională a fost de 115,4 cazuri la 100.000 de locuitori. Landul Renania de Nord-Westfalia a înregistrat peste 20.500 de cazuri şi cel puţin 258 de decese.

Coreea de Sud, cel mai scăzut număr de infecţii, de la sfârşitul lui februarie

De asemenea, numărul de noi infectări cu noul coronavirus în Coreea de Sud a scăzut sub 50 pentru prima dată de la sfârşitul lunii februarie, au anunţat luni autorităţile sanitare de la Seul, în contextul în care în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 47 de noi cazuri. Cu o zi în urmă, autorităţile anunţaseră 81 de noi cazuri. Numărul total de infectări a ajuns la 10.284, conform Centrului Coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Alte trei persoane au murit ca urmare a complicaţiilor cauzate de COVID-19, boala produsă de coronavirus, astfel că bilanţul deceselor a ajuns la 186.

Aceste ultime raportări arată că numărul de noi infecţii înregistrate s-a "stabilizat" la circa 100 în ultimele trei săptămâni. O direcţie de scădere clară a început în martie, după vârful de la sfârşitul lunii februarie, când s-au înregistrat peste 900 de cazuri pe zi.

Luni, s-au înregistrat mai multe noi cazuri în capital Seul şi în provincia înconjurătoare Gyeonggi decât în provincia nordică Gyeongsang şi în oraşul Daegu, care au fost epicentrul pandemiei până acum. Noile infecţii din provincia din jurul capitalei au reprezentat circa 45% din noile cazuri în ultimele cinci zile, conform agenţiei sud-coreene de presă Yonhap.

Autorităţile sanitare depun eforturi intense în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului în capitală, în contextul în care amploarea şi densitatea populaţiei sunt mult mai mari, iar echipamentele medicale ar risca să devină insuficiente dacă epidemia s-ar extinde.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite