Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A murit fostul coregraf Cornel Patrichi

Fostul coregraf Cornel Patrichi a murit marti dupa amiaza in locuinta lui din Bucuresti, in urma unei boli grave care l-a macinat in ultimii ani.

A murit fostul coregraf Cornel Patrichi
Comentează 0

Sotia sa, Cornelia, a marturisit luni, in emisiunea "La Maruta", ca sotul ei era foarte grav bolnav si ca medicii erau foarte pesimisti in privinta evolutiei starii lui.

"In acest moment doarme linistit, pentru ca avea dureri si i s-a facut o perfuzie. In acest moment singurul lucru pe care poate sa ii spune este ca il doare", a declarat Cornelia Patrichi luni, pentru "La Maruta".

Fiul sau, care locuieste peste hotare, a venit in Romania pentru a fi aproape de mama si de tatal sau. "Mi-a grabit venirea in tara din Italia pentru ca situatia nu este deloc roz. In acest moment nu pot sa spun decat ca imi doresc foarte mult sa imi strang tatal in brate", a spus el.

Cornel Patrichi a fost diagnosticat in urma cu cinci ani cu cancer pulmonar, iar de atunci se lupta cu boala. Sambata coregraful ar fi trebuit sa-si sarbatoreasca ziua, insa nu a putut face asta din cauza bolii.

Cornel Patrichi s-a nascut la Bucuresti pe data de 1 aprilie 1944, in zodia berbecului. A absolvit Liceul de Coregrafie in 1962, fiind angajat, in acelasi an, ca balerin la Teatrul "Constantin Tanase"

In anul 1970 s-a angajat la Teatrul "Fantasio". La varsta de 26 de ani a primit derogare ca sa fie maistru, devenind astfel si coreograf. A dansat 8 ani pe scena acelui teatru, dar in paralel, si pentru televiziune si in filme.

Sursa stirileprotv.ro


Scrie un comentariu

trimite