Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coreea de Nord confirmă primele DECESE cauzate de COVID: cât de GRAVĂ este situația la Phenian

Coreea de Nord a confirmat primele decese cauzate de COVID-19. Zeci de mii de oameni au simptome de febră, a anunțat presa de stat. Pentru prima dată, liderul Kim Jong Un a apărut purtând mască, într-o intervenție televizată. 

Coreea de Nord confirmă primele DECESE cauzate de COVID: cât de GRAVĂ este situația la Phenian
Comentează 0

21 de decese din cauza "febrei" s-au înregistrat în Coreea de Nord, la două zile după ce primul caz de coronavirus a fost anunţat oficial, informează media de stat KCNA, citată de Agerpres.

Aproximativ 174.440 de cazuri noi de febră au fost înregistrate vineri, dintre care 21 au condus la deces, a declarat agenţia oficială, fără a preciza câte persoane au murit efectiv din cauza coronavirusului.

"Numărul total al bolnavilor din ţară este de 524.440, dintre care 234.630 sunt complet vindecaţi (...) iar numărul deceselor până în prezent este de 27", mai anunță presa de la Phenian.

Potrivit mai multor experţi, aceste date ar putea subestima amploarea răspândirii virusului, ţara neavând capacitatea de a testa masiv populaţia.

Deși experții consideră că virusul este prezent în țară de mai mult timp, autoritățile au anunțat primele cazuri abia joi.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite