Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coreea de Nord a lansat o rachetă care a trecut pe deasupra Japoniei. ”O amenințare fără precedent”

O nouă rachetă lansată de Coreea de Nord a trecut pe deasupra Japoniei și a aterizat în mare, anunță oficialii sud coreeni și cei japonezi, citați de Reuters.

Coreea de Nord a lansat o rachetă care a trecut pe deasupra Japoniei. ”O amenințare fără precedent”
Comentează 0

Televiziunea publică japoneză NHK a precizat că racheta lansată de Coreea de Nord, de lângă Phenian, a trecut pe deasupra nordului Japoniei la ora locală 6.06 (00.06 ora României).

Armata japoneză nu a încercat să intercepteze proiectilul. Sistemul de alertare a populației a cerut însă cetățenilor să fie precauți.

În cele din urmă, racheta s-a dezintegrat în trei bucăți și a căzut în mare în largul insulei Hokkaido.

Secretarul cabinetului japonez, Yoshihide Suga, a declarat că noul test este ”o amenințare gravă, fără precedent”, iar Japonia va lua măsurile necesare în semn de răspuns.  

În 1998, Coreea de Nord a fost criticată după ce o rachetă proiectată pentru lansareasateliților pe orbită a survolat Japonia. De atunci, cu excepția unui test balistic eșuat, regimul de la Phenian nu a mai lansat proiectile care să treacă pe deasupra Japoniei.

Gestul îngrijorător al Coreei de Nord vine într-un moment în care situația din peninsula coreeană părea să se fi detensionat, parțial, după schimbul dur de replici dintre Phenian și Donald Trump.

În ultimele zile, sateliții spion ai SUA au observat pregătirile nord coreene pentru un test balistic cu o rachetă cu rază medie de acțiune ce ar putea atinge insula Guam, teritoriu american. Analiza Washingtonului în prezența acestui test este încă în desfășurare, notează CNN.


Scrie un comentariu

trimite