Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Control în pieţe şi magazine. Inspectorii DSVSA au început controalele la alimente

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad au constatat în urma controalelor din această perioadă că anumite magazine sau depozite de produse alimentare au în stoc sortimente de carne de pui neetichetate, fără elemente de identificare și ținute în condiții insalubre.

Control în pieţe şi magazine. Inspectorii DSVSA au început controalele la alimente
Comentează 0

Astfel au fost identificate la un magazin alimentar din zona cartierului Alfa o cantitate de 97 kg.carne de pui neetichetată , cu origine necunoscută.Intreaga cantitate a fost pusă sub sechestru și ulterior neutralizată la o firmă de specialitate.Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 6000 lei.

Tot în această perioadă la un depozit alimentar din zona UTA,inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad au gasit  o  cantitate de 322 kg.urda fără elemente de identificare, 32,5 kg. sos roșii origine Italia expirat, 283,5 kg.pulpă de roșii fără menționarea termenului de valabilitate.Intreaga cantitate a fost pusă sub sechestru urmând a fi neutralizată.Operatorul a fost sancționat contravențional conform  HG 984/2005 cu 45.000 lei.

Atragem atenția din nou consumatorilor asupra verificării cu atenție a produselor pe care vor să le achiziționeze ,în special asupra valabilității și condițiilor de păstrare. De asemenea  sfătuim consumatorii să nu  achiziționeze  produse alimentare de la comercianți ambulanți care le transportă din țările vecine  în condiții improprii, a căror origine nu se cunoaște  existând riscul toxiinfecțiilor alimentare în condițiile de temperatura actuale.

Controalele vor continua și în perioada următoare.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite