Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Constantin Traian Igaș: “Începem curățirea legislativă în domeniul situațiilor de urgență

Constantin Traian Igaș: “Începem curățirea legislativă în domeniul situațiilor de urgență
Comentează 0

Senatorul Constantin Traian Igaș, membru al Comisiei de Apărare din Senatul României, a solicitat în cadrul primei ședințe a comisiei parlamentare inițierea unor întâlniri cu reprezentanții instituțiilor care intervin la situațiile de urgență. Ca atare, Comisia de apărare din Senat va demara discuții cu toți reprezentanții pentru îmbunătățirea cadrului legislativ care vizează situațiile de urgență sau excepționale.

“Am convocat pentru ședința următoare o întâlnire cu reprezentanții ISU pentru că domeniul situațiilor de urgență este supra-reglementat și am văzut că acolo unde e multă legislație încep să apară fisurile. În 9 ani de zile de când a apărut legea 307 privind apărarea împotriva incendiilor, s-au tot adăugat acte normative, aproximativ 25 la număr, cu cerințe suplimentare, suprapuneri, etc. Având în vedere faptul că, în România, incendiul este cel mai frecvent tip de risc care poate genera situații de urgență, consider că este nevoie de o curățire legislativă în acest domeniu”, este de părere senatorul arădean.

În noiembrie 2015, senatorul Constantin Traian Igaș l-a interpelat pe ministrul de interne, Petre Tobă referitor la modificările Legii 307 privind apărarea împotriva incendiilor. În anul 2015 s-a creat un haos și o supra-aglomerare în birourile ISU și ale evaluatorilor de risc, aceștia fiind asaltați de agenții economici și invers.

“Ministerul Afacerilor Interne a confirmat faptul că operatorii economici s-au conformat în sensul eliminării pericolului pentru cetățean. Nivelul de responsabilitate este dovedit de faptul că pe timpul verificărilor întreprinse de reprezentanți ai ISU, 326 de operatori economici din categoria cluburi, discoteci au oprit funcționarea din proprie inițiativă. Dar responsabilizarea nu trebuie să vină doar pe fondul unei tragedii. De aceea legislația trebuie să fie explicită, suplă și clară, atât în ceea ce privește constrângerile și sancțiunile cât și drepturile și asta îmi doresc să reușim în cadrul Comisiei de Apărare împreună cu colegii mei”, declară fostul ministru de Interne, Constantin Traian Igaș.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite