Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Constantin Traian Igaș: Grupul senatorial preia rezoluția Ligii Aleșilor Locali

Constantin Traian Igaș: Grupul senatorial preia rezoluția Ligii Aleșilor Locali
Comentează 0

Senatorul Constantin Traian Igaș a participat luni la ședința Grupului Parlamentar al Partidului Național Liberal, ședință în cadrul căreia senatorii au votat pentru asumarea rezoluției Ligii Aleșilor Locali ai PNL adoptată la întrunirea de la Constanța. Liga Aleşilor Locali ai PNL a votat o rezoluţie prin care solicită modificarea Legii incompatibilităţii, astfel încât un primar, viceprimar, preşedinte de consiliu judeţean sau vicepreşedinte de CJ să poată face parte din Consiliul de Administraţie (CA) sau din Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) societăţilor de utilităţi la nivel local.

“Grupul senatorial al PNL a demarat strângerea de semnături și urmează să o introducem pe circuitul parlamentar. Am participat la ședința de la Constanța a Ligii Aleșilor Locali și consider că este necesar să clarificăm situația incompatibilităților și să clarificăm textul de lege care, uneori, îi pune pe aleșii locali în imposibilitatea de a-ș desfășura activitatea”, este de părere senatorul arădean Constantin Traian Igaș.

În expunerea de motive, senatorii PNL arată că, în urma coroborării textelor de lege, este nu numai normal dar și corect ca primarul să facă parte din consiliile de administrație ale regiilor autonome de interes local sau ale societăților comerciale de interes local, și este chiar o obligație legală pe care acesta o are în exercitarea atribuțiilor sale conferite de lege.

“Este un subiect sensibil, dar el trebuie tranșat pentru că doar percepția este greșită, fondul discuțiilor va fi benefic desfășurării în bune condiții și de totală transparență a activității aleșilor locali”, declară senatorul liberal.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite