Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean Arad a obținut o finanțare de 33 milioane de euro pentru trei drumuri județene

Autoritățile județene din Arad au semnat, joi după-amiază, două contracte de finanțare pentru proiecte de modernizare a trei drumuri județene, cu un total de aproximativ 80 de kilometri, valoarea investițiilor fiind de peste 33 de milioane de euro, scrie News.ro.

Consiliul Județean Arad a obținut o finanțare de 33 milioane de euro pentru trei drumuri județene
Comentează 1

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Arad și ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest au semnat două contracte de finanțare a lucrărilor de reabilitare a trei drumuri județene importante, fiind cele mai ample lucrări de infrastructură rutieră ale administraței județene după 1989.

CJ Arad a obținut în total peste 33 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei, respectiv 85 la sută, fiind fonduri europene nerambursabile. Guvernul va plăti 13 la sută din valoarea facturilor, iar autoritățile județene doar doi la sută.

Proiectele sunt finanțate din Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și prevăd lucrări pe trei drumuri județene importante, respectiv Arad-Pâncota, Buteni-Pâncota și Sânpetru German - limita cu județul Timiș, în total peste 80 de kilometri.

”Proiectele reprezintă o modernizare a drumurilor, adică se va interveni în zona de fundaţie, nu doar un covor asfaltic, ceea ce înseamnă o durată mai mare de «viaţă» a drumului”, a spus directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, citat de News.ro.

Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat că modernizarea drumurilor va face posibil un acces mult mai ușor spre zone turistice ale județului, în condițiile în care pe anumite porțiuni acum se ciruclă foarte greu, precum între Arad și Șiria.

Până în 2020, CJ Arad și-a propus să reabiliteze cu fonduri europene 300 de kilometri de drumuri judeţene, din totalul de 1200.

”Ţinând cont de faptul că dacă ne-am baza pe sumele alocate din bugetul de stat, am reuşi să asfaltăm aproximativ 5 km pe an, strategia noastră s-a axat pe atragerea de fonduri din alte surse. Iar cel mai important instrument de lucru pentru realizarea a ceea ce ne-am propus îl reprezintă fondurile europene”, a declarat vicepreședintele CJ Sergiu Bîlcea.

SURSA: News.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite