Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Conducerea PSD se reunește azi în ședință, în plină campanie de dezertări din partid

Comitetul Executiv al PSD se întrunește în ședință duminică la prânz pentru a discuta despre bugetul pe 2019, dar și despre plecările din partid, care amenință majoritatea parlamentară.

Conducerea PSD se reunește azi în ședință, în plină campanie de dezertări din partid
Comentează 0

După o absența de o lună jumătate din viața publică, Liviu Dragnea se întâlnește cu liderii din teritoriu dar și cu parlamentarii pentru a stabili agenda PSD pentru 2019.

Pe agenda ședinței se află bugetul pe 2019. Ministrul Finanţelor va prezenta proiectul de buget în şedinţa CEx a PSD, urmând ca marţi, documentul să fie discutat şi adoptat în Guvern.

Liderii din teritoriu sunt nemulțumiți de banii primiți, mai mulți primari semnalând deja deschis acest lucru. Proiectul de buget pe 2019 prevede majorarea cotei pe care primăriile o primesc din impozitul pe venit, dar, în același timp primăriile vor prelua de la Guvern toate cheltuielile sociale.

Scandalurile din partid ar putea fi de asemenea discutate. În ultimele zile, Gabriela Firea a lansat mai mult atacuri la adresa lui Dragnea. 

De asemenea, un alt subiect care ar putea fi discutat este situația de la primăria capitalei. Conducerea PSD București i-a retras sprijinul politic lui Aurelian Bădulescu din fncția de viceprimar. Badulescu este amenințat și ca va fi exclus din partid, dacă va continua cu aceeași atitudine de a aduce critici la adresa altor colegi. Badulescu va fi audiat la Parchet luni pentru ca a declarat în spațiul public ca a mințit legat de mitingul din 10 august.

Un alt subiect va fi campania de dezertări din partid. În total, cinci parlamentari au plecat la Pro România doar în ultimele zile. Adrian Tutuianu a dat startul, apoi l-au urmat Mihai Tudose, cel care ocupa funcție de conducere în PSD, Georgian Pop și alte doua deputate. Una de la Dâmbovița, fief pe care l-a condus Adrian Tutuianu, și cealaltă de la Ilfov, organizație condusa de Gabriela Firea.

Ultimul parlamentar plecat din partid este deputatul Adrian Pau.

Odată cu aceste plecări, PSD și alde nu mai au majoritate la Camera Deputaților fără udmr. Opozitia vrea sa profite de aceasta situația și sa încerce sa reia demersul de a-l revoca pe Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților.

Codrin Ștefănescu a anunțat că aceste plecări erau așteptate și că PSD va anunța la rândul său o serie de racolări de la alte partide.

Este de așteptat ca PSD sa facă și un anunț privind măsurile legate de domeniul justiției. Tudorel Toader a anunțat ca pregătește o ordonanță de urgență care va oferi posibilitatea celor condamnați sa ceara revizuirea sentinței, dacă au fost condamnați de un complet de cinci judecători constituit ilegal. Guvernul ar fi trebuit sa redacteze și o ordonata de urgență de modificare a codurilor penale, solicitare venita de la partid, dar căreia nu i-a dat curs. De asemenea, și o ordonanță privind amnistia și grațierea, ceruta de liderii PSD la finalul anului. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite