Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Condiții de Clasa I în singura pușcărie ”de lux” din România. Cum trăiesc milionarii infractori în celulele de la Găești

Spațiu peste normele Curții Europene, grupuri sanitare curate, apă proaspătă în curte, ușile deschise pe perioada nopții sunt câteva din condițiile deținuților care sunt cazați în corpul E.1 al Penitenciarului de la Găești, județul Dâmbovița.

Condiții de Clasa I în singura pușcărie ”de lux” din România. Cum trăiesc milionarii infractori în celulele de la Găești
Comentează 1

Faptul că deținuții dorm uneori cu ușile de la celule deschise, povestit de un fost deținut de la Găești, naște mirarea, mai ales când vine vorba de penitenciarele românești supraaglomerate și înțesate cu personaje dubioase. Vladimir a stat anul trecut câteva luni în pușcăria din Dâmbovița, în aceeași perioadă în care era cazat acolo și Ioan Niculae, considerat unul dintre cei mai bogați români, averea sa fiind evaluată în anii precedenți de revistele economice și la peste un miliard de euro. Mai trebuie amintit că închisoarea este una destinată deținuților repartizați în regimul deschis, cel mai ușor.

“Acolo e pension practic, eu am fost mutat două luni acolo. A fost norocul meu. Am stat într-o celulă cu încă doi colegi, iar la un moment dat a apărut și al patrulea. Mâncarea bună, curățenie. Gardienii îmi vorbeau frumos. Ușile nu se închideau la celule, doar pe culoare”, ne povestește parcă cu regret Vladimir, înconjurat de doi copii mici, cu muci la nas, atunci când l-am întâlnit într-o comună din județul Dâmbovița.

El s-a mai arătat mândru că a fost coleg cu Ioan Niculae, patronal InteAgro.

De lux

Acesta a fost cazat în corpul E.1 al Penitenciarului de la Găești, probabil singura clădire de lux din România unde deținuții au o viață tihnită, iar cerința de patru metri pătrați pentru fiecare deținut, cerută de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, este respectată.

Citeste mai mult pe libertatea.ro


Scrie un comentariu

trimite